Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέμπη ευθύνες: Παραμένει προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – σήμερα οι όροι
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη ευθύνες: Παραμένει προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – σήμερα οι όροι

Τέμπη ευθύνες: Συνεχίζεται η έρευνα από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις

Η απόφαση των δικαστικών αρχών της Λάρισας αναφορικά με την υπόθεση που αφορά τους όρους κράτησης του επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και είναι κατηγορουμενος για την εμπλοκή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναμένεται σήμερα, την ώρα που η έρευνα από τον εφέτη ανακριτη συνεχίζεται για το δυστύχημα. Ο επιθεωρητής κρίθηκε προφυλακιστέος με το σκεπτικό του κινδύνου αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων εκ μέρους του, αλλά και έχοντας την ευθύνη για τον ορισμό του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια, όπου έγινε η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων. Παράλληλα σήμερα καταθέτουν αρκετοί μάρτυρες που θα φέρουν επιπλέον στοιχεία στην υπόθεση για την σύγκρουση των τρένων, με τις δικαστικές αρχές να συνεχίζουν σε βάθος τις έρευνες, ώστε να εντοπιστούν το σύνολο των ευθυνών για την τραγωδία, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και γίνεται ο δεύτερος άνθρωπος που περνά την πόρτα των φυλακών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η άποψή του παρουσιάστηκε μέσα από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς δεν τον ενημέρωσε για την καθυστέρηση του Intercity και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ζήτησε και από τους 3 σταθμάρχες της Λάρισας να παραμείνουν στην θέση τους. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, δήλωσε πως εκείνος έβγαλε τις βάρδιες παρόλα αυτά οι βάρδιες εγκρίνονται από τον διευθυντή κίνησης.

Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο μετά τις 11

Ουσιαστικά έριξε ευθύνες στον 66χρονο διευθυντή κίνησης του ΟΣΕ που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι. Ο 63χρονος επιθεωρητής δήλωσε άγνοια σχετικά με το γεγονός ότι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τέλος της βάρδιάς τους, την ώρα που ο ίδιος είχε προβλέψει την επίμαχη ώρα, μεταξύ 10 και 11 το βράδυ, να βρίσκονται στο πόστο τους τρεις σταθμάρχες. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο. Φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς, δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στην βραδινή βάρδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις