Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βελεστίνο φωτιά τώρα: ”Περίεργο που ξέσπασε ταυτόχρονα σε 4 μέτωπα”
ΕΛΛΑΔΑ

Βελεστίνο φωτιά τώρα: ”Περίεργο που ξέσπασε ταυτόχρονα σε 4 μέτωπα”

Βελεστίνο φωτιά τώρα: «Ξέφυγε μέσα από οικισμό η φωτιά, είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έβαλε κατά των ανεγκέφαλων που κάνουν εργασίες στην ύπαιθρο εν μέσω καύσωνα και δεν σέβονται ούτε αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να προστατέψουν περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές. «Η φωτιά είναι ανθρωπογενής. Κάνουμε εκκλήσεις τις τελευταίες μέρες, μην κάνετε εργασία σε ύπαιθρο, όμως κάποιοι δεν νοιάζονται. Ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά» είπε αρχικά, και κλιμάκωσε την επίθεσή του: «Ντροπή τους, δεν αγαπάνε το σπίτι τους, που είναι το περιβάλλον, δεν αγαπάνε κανέναν… Οι άλλοι πεθαίνουν για να τους προστατέψουν, ένας πυροσβέστης πήγε τώρα στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ντροπή τους» είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε μεγάλη φόρτιση, ο κ. Αγοραστός.

Οσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, ο κ. Αγοραστός είπε: «Πέρασα από Βελεστίνο, Αγιο Γεώργιο, Σέσκλο και τώρα έχει φτάσει στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου. Εχει δοθεί εντολή εκκένωσης της ΒΙΠΕ. Επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα, 35 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα».

Πολλά μέτωπα ταυτόχρονα

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι είναι πολύ δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα. Χαρακτήρισε «περίεργο» το «πώς 4-5 μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι «ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις