Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Δάδα Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Εντυπωσιακό βίντεο – Πότε ξεκινάει την πορεία της
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δάδα Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Εντυπωσιακό βίντεο – Πότε ξεκινάει την πορεία της

Δάδα Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο- Από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου ξεκινάει το ταξίδι της

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ολυμπιακής δάδας που θα χρησιμοποιηθεί στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα σχέδιο του γλύπτη και designer από τη Γαλλία, Ματιέ Λεανέρ, ο οποίος μέσα από το έργο του θέλησε όπως δήλωσε, να αποτυπώσει τρία βασικά στοιχεία που εμπνεύστηκε από το πνεύμα των Αγώνων.

Την παρισινή βερσιόν της Δάδας για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες Paris2024,  την χαρακτηρίζει ο μινιμαλισμός και η βιωσιμότητα, ενώ ζυγίζει μόνο 1,5 κιλό και το ύψος της είναι 70 εκατοστά. Η δάδα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι, πετυχαίνοντας έτσι μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Το μήνυμα του γλύπτη

Η Ολυμπιακή Δάδα αποτυπώνει σύμφωνα με τον γλύπτη, την Ισορροπία που εκφράζεται μέσα από την απόλυτη συμμετρία του αντικειμένου. Ακόμη αναφέρεται στο νερό που σχηματίζει έναν κυματισμό και δημιουργεί ξεκάθαρα την αίσθηση του αντικατοπτρισμού, συμβολίζοντας τον Σηκουάνα αλλά και τη Μεσόγειο Θάλασσα που θα διασχίσει η Φλόγα στο ταξίδι της από τη Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα, έως τον πρώτο σταθμό της διοργανώτριας χώρας, τη Μασσαλία. Και τέλος τη γαλήνη που αναδεικνύεται μέσα από τις λιτές γραμμές της και τις στρογγυλεμένες καμπύλες της.

«Ο σχεδιασμός της Δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το όνειρο κάθε ντιζάινερ. Ένα σύμβολο συνοχής και μοιράσματος, είναι το πραγματικό κλειδί για την είσοδο στους Αγώνες. Την ήθελα, απλή σαν ενωτική παύλα και ρευστή σαν φλόγα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος Γάλλος γλύπτης και designer Mathieu Lehanneur.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024 και οι λαμπαδηδρόμοι θα έχουν την τιμή και τη χαρά να τη μεταφέρουν με την ξεχωριστή αυτή δάδα για 11 ημέρες σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ το ταξίδι προς την Πόλη του Φωτός θα διαρκέσει 80 ημέρες!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις