Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ελλάδα – Αργεντινή Πόλο Παγκόσμιο 2023: Σαρωτική νίκη, την Πέμπτη ο τελικός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Αργεντινή Πόλο Παγκόσμιο 2023: Σαρωτική νίκη, την Πέμπτη ο τελικός

Ελλάδα - Αργεντινή Πόλο Παγκόσμιο 2023: Σάρωσε την Αργεντινή και παίζει την πρωτιά με Ιταλία η Εθνική πόλο Γυναικών

Η Εθνική πόλο Γυναικών συνέτριψε με 21-2 την Αργεντινή, έκανε το 2/2 στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Φουκουόκα και παίζει την πρωτιά του ομίλου την Πέμπτη απέναντι στην Ιταλία.
Μετά το 24-2 επί της Νότιας Αφρικής την Κυριακή, η Εθνική πόλο Γυναικών συνέτριψε και την Αργεντινή, με 21-2, στον δεύτερο αγώνα της στη φάση των ομίλων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στην Φουκουόκα. Πλέον η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα παίξει για την πρώτη θέση του γκρουπ και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά την Πέμπτη απέναντι στην Ιταλία (4:30).

H ελληνική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο… δευτερόλεπτο και στο πρώτο ενάμιση λεπτό του αγώνα είχε ήδη προηγηθεί με 3-0, με δύο γκολ της Ξενάκη και ένα της Σιούτη. Η Αργεντινή χρειάστηκε να φτάσει στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του πρώτου οκταλέπτου για να βρει δίχτυα μειώνοντας σε 6-1. Η Εθνική Γυναικών έκλεισε το ημίχρονο με 11-1, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο +27 που θα της πρόσφερε το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Ιταλία. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με…. buzzer beater της Μυριοκεφαλιτάκη. Η Β. Πλευρίτου με 4 και η Τριχά με 3 γκολ ήταν οι πρώτες σκόρερ για την ελληνική ομάδα. Τα οκτάλεπτα: 1-6, 0-5, 1-6, 0-4

Το τελικό παιχνίδι της Πέμπτης

Όποια ομάδα νικήσει θα κατακτήσει τη πρώτη θέση του ομίλου, θα προκριθεί στην οκτάδα χωρίς ενδιάμεσο ματς και μοιάζει να έχει πιο βατό δρόμο…Όπως και να έχει αυτό το τρίτο παιχνίδι του ομίλου είναι το πρώτο σημαντικό τεστ για το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου που όπως και στη πρεμιέρα κατά της Νότιας Αφρικής, έκανε τις δοκιμές της σε άμυνα και επίθεση. Αυτή τη φορά άφησε στο πάγκο τις Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου, και έριξε τις Έλενα Ελληνιάδη και Αθηνά Γιαννοπούλου. Όλα τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν. Ακόμη και οι δυο τερματοφύλακες καθώς…δεν είχαν πολλές ευκαιρίες απέναντι στην αδύναμη Αργεντινή, αλλά και η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Ιωάννα Σταματοπούλου, το έπιασαν το πέναλτι όταν χρειάσθηκε.

Παιχνίδι λοιπόν για δοκιμές και τη στατιστική, το τρίτο θα είναι το σημαντικότερο. Και επειδή ακόμη και οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο: «Προσέξτε κακομοίρες μου μη γίνει κάποια…στραβή και δεχτούμε αποβολή», φώναξε στα κορίτσια η Ομοσπονδιακή Τεχνικός εκεί στο τέταρτο οκτάλεπτο.  Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Φωτεινή Τριχά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις