Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαϊδάρι χειροβομβίδα: “Την άλλη φορά δεν θα υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές”
ΕΛΛΑΔΑ

Χαϊδάρι χειροβομβίδα: “Την άλλη φορά δεν θα υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές”

Χαϊδάρι χειροβομβίδα: Προκήρυξη για την χειροβομβίδα στο ΙΧ σωφρονιστικού

Η “Σύμπραξη Εκδίκησης” είναι η ομάδα από τον αναρχικό χώρο που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, στο αυτοκίνητο ενός σωφρονιστικού φύλακα στις φυλακές Κορυδαλλού στο Χαϊδάρι. Στην προκήρυξη που ανέβηκε στην ιστοσελίδα “athens.indymedia”, κάνουν λόγο πως “μπορούμε να επιτεθούμε όπου και όποτε θέλουμε” και τονίζουν πως την επόμενη φορά “δεν θα υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές”. “Ο εν λόγο ανθρωποφύλακας, αρχιφυλακεύον στο Κ.Κ Κορυδαλλού πρωτοστατεί σε όλα τα γεγονότα με κάθε τρόπο εναντίον των κρατουμένων. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ερευνών πού διεξάγονται από τούς ανθρωποφύλακες στα κελιά των εγκλείστων. Τα λεγόμενα του, ο τρόπος του και η γραμμή που έχει χαράξει μέσα στην φυλακή είναι ξεκάθαρα εναντίων όλων των κρατουμένων εμποδίζοντας τούς να έχουν μία ομαλή συμβίωση υπό καθεστώς εγκλεισμού” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Συνεχίζουν λέγοντας: “Ο συγκεκριμένος ανθρωποφύλακας έχει ως στόχο να δυσκολέψει τη ζωή των κρατουμένων και να αναρριχηθεί με οποιονδήποτε τρόπο και μέσω στα υψηλά στρώματα εξουσίας εντός των τειχών. Επιλέξαμε να επιτεθούμε στο όχημα του με αμυντικού τύπου χειροβομβίδα για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα υπάρχουν συνέπειες και άμεσες απαντήσεις σε κάθε μορφή συμπεριφορών, πράξεων και αποφάσεων πού λαμβάνονται από γελοία ασήμαντα ανθρωπάκια πού νομίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν. Αυτή τη φορά στείλαμε ένα μήνυμα και ειδικά το χώρο των φυλακών. Πρέπει να καταλάβετε ότι μπορούμε να επιτεθούμε όποτε και όπου θέλουμε, να καταλάβετε ότι ΔΕΝ είστε στο απυρόβλητο. Κανένας ανθρωποφύλακας κανένας διευθυντής κανένας εισαγγελέας δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μπάτσων και της κυβέρνησης εναντίων των κρατουμένων. Μπορούμε το ίδιο εύκολα την επόμενη φορά να φροντίσουμε η χειροβομβίδα να μην προκαλέσει μόνο υλικές ζημιές. Για αυτό σκεφτείτε πολύ καλά πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση εναντίων των κρατουμένων. Τίποτα δεν τελείωσε όλα συνεχίζονται. Την ευθύνη αναλαμβάνει η ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Το χρονικό

Έκρηξη σε όχημα σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης σημειώθηκε στο Χαϊδάρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/7). Η έκρηξη της χειροβομβίδας σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες προσέγγισαν το όχημα που βρισκόταν στην οδό Ρόδου 12 και εκτόξευσαν την χειροβομβίδα. Ακολούθησε αναστάτωση με κατοίκους να ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο κλήθηκε άμεσα κλιμάκιο των Τ.Ε.ΕΜ, που εντόπισαν και περισυνέλεξαν υπολείμματα χειροβομβίδας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο και σε δύο σταθμευμένα δίπλα του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις