Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Δανεικός ο Γεντβάι στον Παναθηναϊκό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δανεικός ο Γεντβάι στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κλείνει το κέντρο της άμυνας με τον διεθνή Κροάτη στόπερ, Τιν Γεντβάι, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα

Ο Τιν Γεντβάι είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνας, με το Τριφύλλι να κλείνει το μεγάλο κενό στους στόπερ με μία δυνατή κίνηση. Οι «πράσινοι» έφτασαν σε καταρχήν συμφωνία με την Λοκομοτίβ Μόσχας για τον δανεισμό του διεθνούς Κροάτη στόπερ. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Αθήνα με πτήση από το Μόναχο για να περάσει από ιατρικά και να ανακοινωθεί. Ο Τιν Γεντβάι βγήκε από το «εργοστάσιο ταλέντων» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπου ανδρώθηκε κιόλας σε ηλικία μόλις 18 ετών καθώς θεωρούταν ως ένα από τα μεγάλα project του κροατικού συλλόγου. Για αυτό και η Ρόμα επένδυσε πάνω του σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ για την απόκτησή του παρότι ο ίδιος μετρούσε συνολικά 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του.

Στην Ιταλία τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στη Λεβερκούζεν προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να δείξει το ταλέντο του στο χορτάρι. Έξι μήνες μετά, η παρουσία του ήταν τόσο πειστική που ο γερμανικός σύλλογος διέκοψε τον δανεισμό και έβγαλε από τα ταμεία του επτά εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του. Μέσα σε μία τετραετία έπαιξε σε πάνω από 100 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ διαπρέποντας με το ταλέντο του, ωστόσο οι τραυματισμοί ήταν το… βαρίδι που δεν του επέτρεψε να ανοίξει ακόμα περισσότερα τα φτερά του. Ειδικά τη σεζόν 2015/16, έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν και για αυτό η παρουσία του στις «ασπιρίνες» έληξε το 2019 όταν δόθηκε δανεικός στην Άουγκσμπουργκ.

Τελικά το καλοκαίρι του 2021, έναντι τεσσάρων εκατ. ευρώ στην Λοκομοτίβ Μόσχας όπου ανήκε μέχρι και σήμερα. Στο περασμένο εξάμηνο αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλ Αϊν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Ρωσία. Παράλληλα έχει στο παλμάρε του 26 συμμετοχές με την Εθνική Κροατίας (έγινε διεθνής σε ηλικία 19 ετών) ενώ ήταν στην αποστολή του Μουντιάλ του 2018 όταν η χώρα του έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις