Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κολοσσαίο – χάραξε ονόματα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του βανδαλισμού
ΚΟΣΜΟΣ

Κολοσσαίο – χάραξε ονόματα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του βανδαλισμού

Κολοσσαίο - χάραξε ονόματα:Ιταλικά μέσα, έκαναν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για πιθανό πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών

Βρέθηκαν από τις ιταλικές Αρχές οι ύποπτοι για τον βανδαλισμό στο Κολοσσαίο, όταν σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται ένας νεαρός να σκαλίζει τον τοίχο του εμβληματικού μνημείου και μία κοπέλα να στέκεται ακριβώς δίπλα του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για ένα ζευγάρι που διαμένει στην Αγγλία. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας εξέφρασε την μέγιστη ευχαρίστηση, με τα δύο άτομα να ερευνώνται από τις ιταλικές Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν τον τουρίστα που άφησε το «γκράφιτι» σε έναν τοίχο του Κολοσσαίου, με τον υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο να ζητά παραδειγματική τιμωρία. Ο τουρίστας απαθανατίστηκε σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο (23 Ιουνίου), να γράφει με ένα κλειδί το όνομά του και το όνομα της φίλης του σε έναν εσωτερικό τοίχο του αρχαίου ρωμαϊκού πέτρινου αμφιθεάτρου. Άφησε την επιγραφή «Ivan + Hayley 23». Εμφανίζεται χαμογελαστός, ακόμη και όταν ο δημιουργός του βίντεο τον επιπλήττει.

Ιταλικά μέσα, έκαναν λόγο τις προηγούμενες ημέρες για πιθανό πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών. Το Κολοσσαίο οικοδομήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χρησίμευε για να φιλοξενεί μάχες μονομάχων, εκτελέσεις και κυνήγια ζώων. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ιταλίας. Σύμφωνα με το ANSA, το μνημείο έχει υποστεί επανειλημμένα πράξεις βανδαλισμού, καθώς δεκάδες επισκέπτες έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια να αφήνουν επιγραφές ή να προσπαθούν να κλέψουν πέτρες από το μνημείο.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις