Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 19χρονος νεκρός Γαλλία: Σκοτώθηκε διαδηλωτής – Έπεσε από ταράτσα
ΚΟΣΜΟΣ

19χρονος νεκρός Γαλλία: Σκοτώθηκε διαδηλωτής – Έπεσε από ταράτσα

19χρονος νεκρός Γαλλία: Ο 19χρονος βρισκόταν σε ταράτσα σούπερ μάρκετ την ώρα που το κατάστημα ήταν στο επίκεντρο ταραχών

«Καζάνι» έτοιμο να εκραγεί είναι η Γαλλία. Την ώρα που μαίνονται οι ταραχές, η χώρα θρηνεί και δεύτερο νεκρό, μετά τον 17χρονο Ναέλ, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.Όπως μεταδίδει το RTL, ένας 19χρονος που βρισκόταν στην οροφή ενός Lidl στο Petit-Quevilly (Seine-Maritime) τη νύχτα της Πέμπτης 29 Ιουνίου προς Παρασκευή 30 Ιουνίου έπεσε από ύψος 5 μέτρων, ενώ το κατάστημα έγινε στόχος ταραχοποιών. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τον μετέφεραν σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρουέν.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η κατάσταση της υγείας του νεαρού δεν άφηνε καμία ελπίδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον εισαγγελέα της Ρουέν: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα είκοσι πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά από πτώση από μια οροφή στην οποία είχε ανέβει με έναν άλλο νεαρό», δήλωσε στο RTL. «Πρόκειται για οροφή εμπορικού καταστήματος, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ένα πρώην κατάστημα Lidl».

Και εκτός ηπειρωτικής Γαλλίας η ένταση

Η ένταση όμως φαίνεται πως δεν σταματά στο «εξάγωνο», όπως καλούν οι Γάλλοι την ηπειρωτική Γαλλία, αλλά μαίνεται και εκτός αυτής. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BFM Tv, ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Καγιέν της Γαλλικής Γουιάνας από «αδέσποτη σφαίρα» που προοριζόταν για την αστυνομία που αναπτύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης για να θέσει τέρμα στις ταραχές μετά τον θάνατο του νεαρού Ναχέλ, όπως δήλωσε ο νομάρχης της Γαλλικής Γουιάνας, Τιερί Κουεφελέκ.

Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Mont-Lucas της Cayenne, μια από τις πόλεις της Γαλλικής Γουιάνας που πλήττονται από την αστική βία, μαζί με τις Kourou, Macouria, Matoury και Remire-Montjoly, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο. «Ενώ η κατάσταση είχε σταματήσει και η αστυνομία αποχωρούσε, μια αληθινή σφαίρα που προοριζόταν για την αστυνομία χτύπησε στο στήθος έναν κάτοικο της περιοχής (…) ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του», δήλωσε ο νομάρχης σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτή η αδέσποτη σφαίρα τον σκότωσε», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το θύμα ήταν «γεννημένο το 1968». Ο θάνατός του διαπιστώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο Μακρόν «κατεβάζει» τεθωρακισμένα, σταματούν τα δρομολόγια οι συγκοινωνίες

Η Γαλλία φαίνεται πως «φλέγεται» με τον Μακρόν να κατεβάζει τα τεθωρακισμένα μετά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η Ελιζαμπέτ Μπορν.Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε σήμερα από τους νομάρχες και τους περιφερειάρχες να σταματήσουν τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα από τις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε να σταματήσει η κυκλοφορία των δρομολογίων, καθώς υπάρχουν φόβοι για καταστροφές.

Στις φλόγες εμπορικό κέντρο νότια του Παρισιού

Ενώ οι ταραχές κλονίχουν την χώρα, στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν. Η πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ήδη, από την έναρξη της πυρκαγιάς, στη 1:15 τα ξημερώματα, σημαντικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλα τα κτήρια του εμπορικού κέντρου που είχε 30 καταστήματα. Στις 9 το πρωί, η πυροσβεστική εξακολουθούσε να επιχειρεί. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ οδήγησε σήμερα σε κλείσιμο σχολείων: «Κλείσαμε τα σχολεία Camus και Abeille λόγω του καπνού», ανέφερε ο δήμαρχος της Με-Συρ-Σεν, σύμφωνα με το actu.fr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις