Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα κυβέρνηση ανακοινώσεις live: Αυτοί αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας, όλα τα ονόματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κυβέρνηση ανακοινώσεις live: Αυτοί αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας, όλα τα ονόματα

Νέα κυβέρνηση ανακοινώσεις live: Ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Στις 17:00 ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το νέο κυβερνητικό σχήμα και ποιοι θα είναι οι νέοι υπουργοί, που θα αναλάβουν τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια, αφού νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Προηγήθηκε η παράδοση των επίσημων αποτελεσμάτων, το πρωί, από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στη συνέχεια, αυτός, με τη σειρά του, μετέβη στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε το μεσημέρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο και του παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της ΠτΔ, της οικογένειάς του και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ορκίστηκε πρωθυπουργός.

To πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ορκωμοσία του

Μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρωθυπουργός έκανε την πρώτη του ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Από σήμερα ξεκινάει άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο, για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ανάρτηση συνόδευσε με φωτογραφίες από την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, να έχουμε αποτελέσματα για τους πολίτες στην Ελλάδα και ολόκληρη την ΕΕ» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σαρλ Μισέλ: «Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ανάρτηση αυτή αναφέρει: «Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για τις κοινές μας ευρωπαϊκές προκλήσεις. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο».

Η τελευταία πρόταση του Tweet είναι γραμμένη στα ελληνικά.

Ποσοστό – ρεκόρ για τη ΝΔ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε την πρώτη θέση με 80% στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις ψήφους των Ελλήνων του εξωτερικού για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η ΝΔ έλαβε ποσοστό 80%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 6,90%, το ΚΚΕ με 4,14%, η Ελληνική Λύση με 2,76%, το ΠΑΣΟΚ με 2,07% και το ΜΕΡΑ25 με 1,38%. Η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ήταν μειωμένη, καθώς στις κάλπες προσήλθε ποσοστό 70% από 79,06% που ψήφισαν στις 25 Μαΐου. Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, καταγράφοντας ποσοστό 41,94% έναντι 17,24% που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 60,78%. Η Νέα Δημοκρατία στις χώρες της Ευρώπης κατέγραψε συγκεντρωτικά ποσοστό 41,17%, με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ακολουθεί με ποσοστό 17,52%, το ΚΚΕ με ποσοστό 12,56%, το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 12,38%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,82%, την Πλεύση Ελευθερίας με 2,90%, τη Νίκη με 2,10% και την Ελληνική Λύση με 1,01%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις