Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Έλληνες εξωτερικού – εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Έλληνες εξωτερικού – εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες

Έλληνες εξωτερικού - εκλογές: 102 εκλογικά τμήματα σε 35 χώρες

Με την ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού άνοιξε σήμερα η αυλαία των βουλευτικών εκλογών. Οι 25.610 Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ψηφίζουν σε συνολικά 102 εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί σε 85 πόλεις, 35 χωρών ανά την υφήλιο. Τα ψηφοδέλτια των ομογενών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Αθήνα και το Εφετείο, όπου θα ανοιχτούν όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν τα μεσάνυχτα στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, στην Αυστραλία. Η εκλογική διαδικασία στο εξωτερικό θα τελειώσει 29 ώρες μετά, από το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, την Κυριακή τα ξημερώματα.

Αύριο, ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά κέντρα με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Εξαιρούνται σχολικά συγκροτήματα που αυτή την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ειδικότερα για το δήμο Αθηναίων, πρόκειται για το 1ο και 6ο Επαγγελματικό Λύκειο και το 12ο, 50ο και 59ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι εκλογείς που ψήφισαν στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, θα πρέπει να ελέγξουν εγκαίρως στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών -και συγκεκριμένα στο «μάθε πού ψηφίζεις»- για το νέο εκλογικό τμήμα στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις