Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πύλος συλλήψεις: Χειροπέδες σε εννέα άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος συλλήψεις: Χειροπέδες σε εννέα άτομα

Πύλος συλλήψεις: Σήμερα, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οι 78 σοροί των μεταναστών, που έχασαν τη ζωη τους στο ναυάγιο

Σε εννιά συλλήψεις με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για το ναυάγιο της Πύλου προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για εννέα άνδρες, όλοι Αιγυπτιακής καταγωγής. Νωρίτερα ανακρίνονταν οκτώ άτομα κατά την προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με το αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στην Πύλο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταξύ των διασωθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών. Στο μεταξύ ένας άνδρας από τη Μεγάλη Βρετανία έφτασε στην Καλαμάτα για να αναζητήσει συγγενείς του που είναι μέσα στους εκατοντάδες αγνοούμενους μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σε δηλώσεις του στο Sky News ο Βρετανός πολίτης Αφτάμπ Καν που ζει στο Γούλβερχαμπτον είπε ότι φοβάται πως οι συγγενείς του είναι μεταξύ των εκατοντάδων αγνοούμενων. Όπως είπε στον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου, ένας εξάδελφός του βρέθηκε ζωντανός, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους άλλους δύο. «Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι υπόλοιποι αυτή τη στιγμή», είπε. Στην Καλαμάτα έχουν σπεύσει και άλλοι συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου.

Ο αδερφός μου έδωσε 4.000 δολάρια, δεν ξέρω εάν ζει, λέει αδερφός επιβάτη του μοιραίου αλιευτικού

Συγκλονίζει η μαρτυρία αδερφού επιβάτη που βρισκόταν στο αλιευτικό που ναυάγησε στην Πύλο. Ο Μοχάμεντ που μίλησε στο Mega ψάχνει τον αδερφό του που βρισκόταν στο μοιραίο σκάφος. «Ίσως πνίγηκε, ίσως είναι ζωντανός, δεν ξέρω ακόμα, αληθινά ελπίζω να είναι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός άνδρας. Έστειλε μία φωτογραφία στην οποία δεν είναι καθαρό το πρόσωπο, αλλά ο άντρας που είναι στο έδαφος του θυμίζει τον αδερφό του.

Ήταν ένα ταξίδι που οι δουλέμποροι είχαν στήσει καλά, με μια ταρίφα πανάκριβη. Ο δικός του αδερφός έδωσε όσα είχε και δεν είχε θα πει ο Μοχάμεντ. Σύμφωνα με τον άνδρα ο αδερφός του έδωσε 4.000 δολάρια. «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί περίπου στις 2 ήταν 5 ημέρες στην θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ταξίδι μαζί με τον αδερφό του, ο Μοχάμεντ είχε και έναν φίλο τους μαζί και ψάχνει έστω κάποιο σημείο επαφής με αυτόν για να μάθει τι απέγινε ο αδερφός του. «Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά δεν είχαν ίντερνετ, πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν αυτά ξέρω», τόνισε ακόμη ο Μοχάμεντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις