Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σκάρλετ Γιοχάνσον Marvel: Στα σκαριά το «απόρρητο» πρότζεκτ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκάρλετ Γιοχάνσον Marvel: Στα σκαριά το «απόρρητο» πρότζεκτ

Σκάρλετ Γιοχάνσον Marvel: Η διάσημη ηθοποιός, αν και τέλειωσε με τον ρόλο της Black Widow, δεν έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τη Marvel

Μπορεί οι μέρες της Σκάρλετ Γιοχάνσον ως Black Widow να έχουν τελειώσει, αλλά η συνεργασία της με τα Marvel Studios δεν έχει ολοκληρωθεί. Στους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του «Black Widow», της όγδοης εμφάνισης της Γιοχάνσον ως Νατάσα Ρομανόφ και της πρώτης φοράς που υποδύθηκε τον ρόλο της σε σόλο project, ο πρόεδρος της Marvel Κέβιν Φάιγκι αποκάλυψε ότι οι δύο τους συνεργάζονται ως παραγωγοί σε ένα «άκρως απόρρητο project των Marvel Studios που δεν σχετίζεται με το Black Widow». Οκτώ μήνες μετά από αυτή τη δήλωση, η Marvel ανακοίνωσε τη Φάση 5 και μέρη από τη Φάση 6, αλλά το μυστηριώδες έργο της Γιοχάνσον δεν υπήρχε πουθενά.

Πέρα από τη μοναδική δήλωση του Φάιγκι για το μυστικό έργο, η ηθοποιός ήταν σχετικά σιωπηλή ως προς τα σχέδια της με τη Marvel. Τα τελευταία της σχόλια για το MCU ήρθαν στο podcast της συναδέλφου της Marvel, Γκουίνεθ Πάλτροου, όπου τόνισε εκ νέου ότι έχει τελειώσει με τον ρόλο της Black Widow, λέγοντας ότι αυτό το «κεφάλαιο έχει τελειώσει». Μιλώντας στο ComicBook.com κατά τη διάρκεια της προώθησης της νέας της ταινίας «Asteroid City», η Γιοχάνσον σημείωσε ότι το μυστηριώδες project παραγωγής της Marvel βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, αλλά η πρόοδος έχει σταματήσει λόγω της απεργίας των συγγραφέων της WGA.

«Ακόμα συμβαίνει. Ναι», δήλωσε η Γιόχανσον

«Συμβαίνει ακόμα, αλλά όχι προς το παρόν, επειδή τίποτα δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το καθεστώς αναμονής καθώς περιμένουμε την απεργία των συγγραφέων και ενδεχομένως τη δική μας απεργία της συντεχνίας και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής». Σύμφωνα με την απεργία, όλα τα έργα του Χόλιγουντ που βρίσκονται ακόμη στη φάση της συγγραφής και της προπαραγωγής έχουν διακόψει επ’ αόριστον.

Ο υπαινιγμός της Γιόχανσον για «ενδεχομένως τη δική μας απεργία της συντεχνίας» αναφέρεται στο διαφαινόμενο ενδεχόμενο να απεργήσει και η SAG-AFTRA, η συντεχνία των ηθοποιών. Η SAG-AFTRA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 97,91% της συντεχνίας υποστήριξε την έγκριση απεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσουν σε απεργία αν οι συνομιλίες για τις συμβάσεις δεν επιλυθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Η Γιόχανσον πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στο πρότζεκτ προχωρούσαν λίγο πριν ξεκινήσει η απεργία της WGA στις 2 Μαΐου. «Ακριβώς πριν από την απεργία, βρισκόμασταν στη μέση της ανάπτυξης και τώρα όλα είναι σε ύφεση», πρόσθεσε η σταρ. Άλλες λεπτομέρειες έχουν κρατηθεί μυστικές. Από τότε που ολοκληρώθηκε η θητεία της Γιόχανσον ως Black Widow, η Marvel Studios έχει δεκαπλασιάσει τα μέσα αφήγησης των ιστοριών της, βασιζόμενη περισσότερο στο Disney+ για αφηγήσεις πολλών επεισοδίων. Υπάρχει κάθε πιθανότητα το μυστικό πρότζεκτ της ηθοποιού να την οδηγήσει στην τηλεόραση.

Πάνω από μια δεκαετία η συνεργασία τους

Η Γιόχανσον συνεργάζεται με τον Feige για πάνω από μια δεκαετία τώρα. Έκανε το ντεμπούτο της στη Marvel στο «Iron Man 2» του 2010 και συνέχισε να αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Η σχέση της με τη μητρική εταιρεία της Marvel, τη Disney, αντιμετώπισε δυσκολίες το φθινόπωρο του 2021, καθώς η διάσημη ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας για την κυκλοφορία του «Black Widow» που πήγε αντίθετα με ό,τι όριζε το αρχικό συμβόλαιο.

Η Γιόχανσον είχε υποσχεθεί μια πλήρη κινηματογραφική κυκλοφορία, αλλά η ταινία έλαβε αντ’ αυτού μια υβριδική κυκλοφορία, με τους θεατές να μπορούν να την προβάλουν σε streaming στο Disney+ με επιπλέον χρέωση την ίδια μέρα που βγήκε στους κινηματογράφους. Η αγωγή διευθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Γιοχάνσον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Asteroid City» του Γουές Άντερσον, η οποία θα βγει σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στις 16 Ιουνίου, πριν επεκταθεί σε ευρεία κυκλοφορία στις 23 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις