Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ / Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Βαρδουλάκης και Μαύρος για την επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων
ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Βαρδουλάκης και Μαύρος για την επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Μιλώντας στην ΕΡΤ

Την επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου σχολίασαν ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, και ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB. Ο κ. Μαύρος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αποφάσισαν στο παραβάν τι να ψηφίσουν στις κάλπες της Κυριακής 21 Μαΐου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τους αναποφάσιστους που διάλεξαν τι θα ψηφίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή παραλαμβάνοντας τα ψηφοδέλτια, ο κ. Μαύρος εξήγησε ότι σε αυτό συνετέλεσε το πολωμένο πολιτικό σκηνικό το οποίο «έστειλε τους ψηφοφόρους στην έννοια σταθερότητα και συστημικότητα και εκεί ο καλύτερος εκπρόσωπος ήταν η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έφυγε από την κοινωνία η ανάγκη για αντισυστημικές λύσεις που προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ένα πια ένα συστημικό κόμμα». Αναφερόμενος στην «Πλεύση Ελευθερίας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι στα μάτια του κόσμου και ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, είχε μια αντισυστημική συμπεριφορά.

Δημήτρης Μαύρος: Δεν μπορεί να κρίνεις τη ΝΙΚΗ με πολιτικούς όρους

Όσον αφορά τη ΝΙΚΗ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα μπει στη βουλή, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB εξέφρασε την άποψη ότι τράβηξε ψηφοφόρους από διάφορες πλευρές, μεταξύ των οποίων θεοσεβούμενους, ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι ψηφοφόροι των μικρών κομμάτων θα τα επιλέξουν εκ νέου ο Ευτύχης Βαρδουλάκης τόνισε ότι επειδή είναι πρωτοεμφανιζόμενα δεν έχουν δημιουργηθεί ταυτίσεις. «Το ένα τρώει την ουρά του άλλου και με αυτό τον τρόπο πηγαίνουμε. Δεν ξέρουμε. Κάποιος έχει μομέντουμ, κάποιος δεν έχει», πρόσθεσε ο σύμβουλος στρατηγικής, σχολιάζοντας ότι το κόμμα ΝΙΚΗ δεν μπορείς να το κρίνεις με πολιτικούς όρους διότι δεν υπήρχε στον πολιτικό χάρτη. «Είναι ένα πολύ συντηρητικό, υπερβολικά υπερσυντηρητικό κόμμα. Είναι σαφές ότι η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας έχουν ένα μομέντουμ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις