Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκουδάκια Φλώρινα: Επιτυχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουδάκια Φλώρινα: Επιτυχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Αρκουδάκια Φλώρινα: Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα - αρκούδα.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών μικρών αρκούδων που είχαν παγιδευτεί σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διεύθυνση Δασών Φλώρινας αφού ενημερώθηκε στις 11:50 πμ από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρία αρκουδάκια είχαν πέσει μέσα σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, που είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τη γενική διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον ίδιο το γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση. Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις “Καλλιστώ” και “Αρκτούρος”. Όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΝ, η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδα.

Τα τρία μικρά αρκουδάκια, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους. Επισημαίνεται ότι η δασική υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις