Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ – Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής: Πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώην υπουργοί που δεν τα κατάφεραν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ – Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής: Πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώην υπουργοί που δεν τα κατάφεραν

ΝΔ - Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής: Πρόκειται για ιστορικά στελέχη της ΝΔ αλλά και προβεβλημένα στελέχη

Η ΝΔ πέτυχε μια θριαμβευτική, άνευ προηγουμένου, νίκη με double score σχεδόν 40%-20% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, με την κατανομή των εδρών και τη διαμόρφωση των ποσοστών ανά νομό, κάποια ηχηρά ονόματα της κεντροδεξιάς παράταξης μένουν εκτός Βουλής. Πρόκειται για ιστορικά στελέχη της ΝΔ αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, από τον Γιάννη Οικονόμου, τον Σπήλιο Λιβανό, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Τραγάκη, αλλά και τη Νόνη Δούνια, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Γρηγόρη Ψαριανό. Εκτός Βουλής μένει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα, καθώς, με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 95,63%, τη μία έδρα που κερδίζει η Ν.Δ. καταλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτός ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης δεν καταφέρνει να εκλεγεί ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός φαίνεται πως δεν καταφέρνει να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Στον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών, με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 93,02%, φαίνεται πως δεν εξασφαλίζουν εισιτήριο στη Βουλή ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Στη Β΄ Πειραιώς, εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει ο Γιάννης Τραγάκης, με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 92,49%.

Στην Α’ Πειραιώς δεν καταφέρνει να εκλεγεί η Νόνη Δούνια με βάση τα αποτελέσματα και την ενσωμάτωση των σταυρών στο 93,80%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις