Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Την κατέγραφε με κάμερες: Γυναίκα από την Βρετανία βίωσε τον εφιάλτη
ΚΟΣΜΟΣ

Την κατέγραφε με κάμερες: Γυναίκα από την Βρετανία βίωσε τον εφιάλτη

Την κατέγραφε με κάμερες: Την βιντεοσκοπούσε γυμνή ο σύντροφος της

Νόμιζε πως ήταν ο «κ. Τέλειος» και στο πρόσωπό του είχε βρει τον ιδανικό άνδρα για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του. Ο κόσμος της όμως κατέρρευσε όταν εντελώς τυχαία η Βικτόρια, από την Βρετανία, ανακάλυψε ότι ο σύντροφός της Στιούαρτ είχε βάλει κάμερες σε όλο το σπίτι και παρακολουθούσε προσωπικές της στιγμές. Καθώς η Βικτόρια περνούσε μπροστά από τον υπολογιστή του Στιούαρτ τράβηξε την προσοχή της η φωτογραφία ενός σκύλου και εκείνη έσπευσε να κάνει κλικ πάνω στην εικόνα. «Ο Στιούαρτ δεν άφηνε ποτέ ανοιχτό το laptop του, οπότε ένιωθα ότι το άφησε ανοιχτό για να δω το σκυλί καθώς συζητούσαμε πως θέλαμε να πάρουμε ένα», λέει η Βικτόρια. Αλλά όταν πάτησε διπλό κλικ στην εικόνα τίποτα δεν θα μπορούσε να την προετοιμάσει για αυτό που είδε στη συνέχεια.

Το άνοιγμα του εικονιδίου οδηγούσε σε πολλούς φακέλους που περιείχαν γυμνό υλικό της Βικτόρια, το οποίο είχε τραβηχτεί εν αγνοία της από μυστικές κάμερες διάσπαρτες στο σπίτι τους. Η προδοσία δεν σταμάτησε εκεί. Ο 57χρονος επιχειρηματίας, είχε πάρει στιγμιότυπα από το υλικό και τα είχε ανεβάσει σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, δημοσιεύοντάς τα μαζί με τη φωτογραφία του προφίλ της Βικτόρια στο Facebook, προκειμένου να δώσει την ταυτότητά της. Μια τέτοια φωτογραφία είχε τη λεζάντα: «Η βρώμικη αδελφή πιάστηκε γυμνή». «Ένιωσα αηδία στο στομάχι», λέει η Βικτόρια. «Αυτός ήταν ο άνθρωπος που αγαπούσα και εμπιστευόμουν και μέσα σε μια στιγμή όλα αυτά είχαν καταρρεύσει με τον πιο φρικτό τρόπο».

Η εξαπάτηση

Η Βικτόρια δεν είναι το πρώτο άτομο που έχει υποστεί μια τόσο τρομερή εξαπάτηση αλλά είναι η πρώτη που της επιδικάστηκε αποζημίωση. Ο Στιούαρτ αν και καταδικάστηκε για ηδονοβλεψία, δεν είχε καμία υποχρέωση να αφαιρέσει το περιεχόμενο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο, το οποίο είχε εξαπλωθεί σε πολλούς πορνογραφικούς ιστότοπους. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται εξειδικευμένοι τεχνικοί και μπορεί να κοστίσει πολλές χιλιάδες λίρες – ποσά που η Βικτόρια δεν διέθετε. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ασκήσει αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο και της δόθηκε αποζημίωση 100.000 λιρών για μια υπόθεση που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του είδους της.

«Έπρεπε να ξέρω ότι όλα αφαιρέθηκαν», λέει η ίδια. «Η σκέψη ότι μπορεί να καθόμουν δίπλα σε κάποιον στο τρένο που είχε δει το υλικό με έκανε να αισθάνομαι σωματικά άρρωστη. Αλλά δεν ένιωθα ότι είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να πληρώσω, επειδή δεν έκανα τίποτα κακό. Και ήθελα να λογοδοτήσει για αυτό που έκανε». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βικτόρια έδωσε την πρώτη της συνέντευξη. «Είναι λάθος που ακόμη και με μια καταδίκη δεν υπάρχει καμία απαίτηση να αφαιρεθεί το προσβλητικό περιεχόμενο».

Η γνωριμία μέσω Tinder

Η Βικτόρια, η οποία είναι γύρω στα 40, λέει ότι τα γεγονότα των τελευταίων πέντε ετών την έχουν καταρρακώσει. Έχει διαγνωστεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες και αμφιβάλει ότι θα μπορέσει ποτέ ξανά να εμπιστευτεί έναν άνδρα. «Ο Στιούαρτ με κατέστρεψε» λέει. Το 2015, μετά από αρκετά χρόνια περιπλάνησης λόγω της δουλειάς της, η Βικτόρια είχε επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως πολλές γυναίκες της ηλικίας της, ήλπιζε σε γάμο και παιδιά, και όταν έπεσε πάνω στο προφίλ του Στιούαρτ στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder, φάνηκε να είναι ό,τι έψαχνε. «Μου φάνηκε όμορφος και διακεκριμένος, αν δεν είναι πολύ παλιομοδίτικη αυτή η λέξη», θυμάται. «Φαινόταν επίσης να έχει χιούμορ, κάτι που μου άρεσε». Το ζευγάρι αντάλλαξε αρχικά μηνύματα και στη συνέχεια τηλεφωνήματα και κάπως έτσι άρχισαν να βγαίνουν. Ο Στιούαρτ εκείνη την εποχή εργαζόταν για μια εταιρεία φωτισμού υψηλών προδιαγραφών και ήταν διαζευγμένος χωρίς παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις