Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζελένσκι – πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα ηττηθεί όπως ο ναζισμός
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι – πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα ηττηθεί όπως ο ναζισμός

Ζελένσκι - πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τις περιοχές που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός

Βέβαιος ότι η Ρωσία θα ηττηθεί «με τον ίδιο τρόπο» που ηττήθηκε ο ναζισμός το 1945, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την 8η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. «Όλο το παλιό κακό που έχει επαναφέρει η σύγχρονη Ρωσία θα ηττηθεί με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκε ο ναζισμός», υπογράμμισε ο Ζελένσκι. Στην ομιλία του, που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεσμεύθηκε «να απελευθερώσει» τις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

«Όπως καταστρέψαμε το κακό μαζί τότε, καταστρέφουμε ένα αντίστοιχο κακό μαζί τώρα», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «το κακό επέστρεψε. Αν και τώρα είναι άλλος ο επιτιθέμενος, ο στόχος είναι ο ίδιος: υποδούλωση ή καταστροφή. Και όπως τότε στηριζόμασταν στην κοινή δύναμη των ελεύθερων εθνών, έτσι και τώρα πολεμάμε ενάντια στο κακό μαζί με τον ελεύθερο κόσμο, μαζί με την ελεύθερη Ευρώπη. Και θα επικρατήσουμε! Θα είναι η μέρα της νίκης μας. Ημέρα της Νίκης της Ουκρανίας». Ο Ζελένσκι εξήρε τη συμβολή του ουκρανικού λαού στη νίκη επί του ναζισμού. «Δεν θα επιτρέψουμε ψέματα ότι η νίκη σε αυτόν τον πόλεμο θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας ή έθνους», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις