Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τόρι Μπόουι: Το μήνυμα «μυστήριο» της αδελφής της
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόρι Μπόουι: Το μήνυμα «μυστήριο» της αδελφής της

Τόρι Μπόουι: Η αδικοχαμένη Ολυμπιονίκης, από το 2019, όταν και σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, είχε εξαφανιστεί» από τα σόσιαλ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Τόρι Μπόουι στις ΗΠΑ υπήρξαν ορισμένα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα της πρωταθλήτριας του στίβου. Η Ολυμπιονίκης των σπριντ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Φλόριντα, ωστόσο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η αιτία του θανάτου της. Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες φήμες για αυτοκτονία, οι οποίες «φούντωσαν» από ένα ποστάρισμα της αδελφής της, Ταμάρα. Η Ταμάρα Μπόουι σε ποστάρισμά της έκανε λόγο για «θλιμμένες ψυχές», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί, ποστάρισμα που ήρθε αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της Τόρι.

Η αδικοχαμένη Ολυμπιονίκης, από το 2019, όταν και σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, είχε «εξαφανιστεί» από τα σόσιαλ και κανείς δεν ήξερε τα επόμενα βήματα στη ζωή της. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα, ενώ το σπίτι της επρόκειτο να μπει σε πλειστηριασμό πέρυσι, αλλά ακυρώθηκε η διαδικασία.

Σπουδαία αθλήτρια

Η Tori Bowie, που μεγάλωσε με τη γιαγιά της σε μια αγροτική περιοχή των ΗΠΑ, αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως μέλος της ομάδας 4 x 100 μ. των ΗΠΑ, ενώ στους ίδιους αγώνες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ., πίσω από την Τζαμαϊκανή Elaine Thompson-Herah, και το χάλκινο στα 200 μ.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2017, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. με επίδοση 10.85, νικώντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου τη Marie-Josee Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στη σκυταλοδρομία. Στράφηκε αργότερα στο μήκος, με το οποίο είχε ασχοληθεί και στην αρχή της καριέρας της, και κατετάγη 4η στο Παγκόσμιο της Ντόχα, το 2019. Εκτός από τα 100 μ. αγωνιζόταν στα 200 μ. αλλά και στο μήκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις