Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία: «Δεν θα κρατάμε πλέον αιχμαλώτους» δηλώνει ο επικεφαλής της Wagner
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Δεν θα κρατάμε πλέον αιχμαλώτους» δηλώνει ο επικεφαλής της Wagner

«Να τους σκοτώνετε όλους» ζητά από τους μισθοφόρους της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Αντιδρώντας σε ανάρτηση στα social media που φαίνεται να παρουσιάζει την εκτέλεση ενός μέλους της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner από τον ουκρανικό στρατό, ο επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν ζήτησε από τα μέλη της να μην κρατούν πλέον αιχμαλώτους. «Δεν γνωρίζουμε πώς ονομαζόταν το αγόρι μας που τραυματίστηκε και σκοτώθηκε από τους απαίσιους Ουκρανούς. Αλλά θα σκοτώνουμε όλους όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης. Δεν θα κρατάμε πλέον αιχμαλώτους», τόνισε την Κυριακή (24/4) ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram.

«Όταν κρατάς έναν αιχμάλωτο, αρχίζεις να τον φροντίζεις. Tον φροντίζεις, δεν του κάνεις κακό και τον στέλνεις πίσω στο σπίτι του έπειτα από κάποιο καιρό, αφού τον ανταλλάξεις (με άλλον κρατούμενο) ή απλώς έτσι», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

O Γεβγκένι Πριγκόζιν

Άσχημο όνομα

Η οργάνωση Wagner φέρει άσχημο όνομα, κατηγορούμενη για ωμότητες εντός και εκτός πεδίου μάχης, όπου κι αν έχει αναπτυχθεί στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη του Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι κακομεταχειρίζονται αιχμαλώτους πολέμου. Στα μέσα Απριλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταγγείλει τις ενέργειες των Ρώσων «τεράτων», μετά την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου. Ο Πριγκόζιν είχε απορρίψει τις κατηγορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης και ενός λιποτάκτη της Wagner, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες του αποκεφαλισμού ανήκαν στην ομάδα του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις