Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος – αποχωρήσεις: Άδικη συμπεριφορά απέναντί μου, λέει ο Μυλωνάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος – αποχωρήσεις: Άδικη συμπεριφορά απέναντί μου, λέει ο Μυλωνάκης

Βελόπουλος - αποχωρήσεις: Φυλλοροεί το κόμμα

Επίσημη είναι η αποχώρηση του Αντώνη Μυλωνάκη από την Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για την δεύτερη αποχώρηση από την Ελληνική Λύση καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωσε την αποχώρησή της η Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου.  Ο κ. Μυλωνάκης στην επιστολή του προς τα όργανα του κόμματος μιλάει για «άδικη συμπεριφορά» προς το πρόσωπό του ενώ ανάρτησε την επιστολή αποχώρησής του στα social media.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Ελληνική Λύση:

«Δια της παρούσης γνωστοποιώ σε εσάς, τους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος, την απόφασή μου να αποχωρίσω από το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ». Η απόφαση αυτή οφείλεται στην άδικη συμπεριφορά σας απέναντί μου, η οποία κι ενδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης, ενώ στα τέσσερα χρόνια που διατελώ Βουλευτής του κόμματος δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα που να δικαιολογεί αυτή την απουσία εμπιστοσύνης. Αντιθέτως, επιτέλεσα τα καθήκοντά μου επί τέσσερα συναπτά έτη με απόλυτη συνέπεια, αφοσίωση, σοβαρότητα και εντιμότητα. Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους μου και συνολικά τον κόσμο της Ελληνικής Λύσης για την εμπιστοσύνης τους, τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου και την αγάπη τους».

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στο Facebook υπογραμμίζει τα εξής:

«Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, σήμερα 22/04/2023 και ώρα 17:00 γνωστοποίησα κι επίσημα την παρακάτω επιστολή σχετικά με την αποχώρησή μου από το κόμμα “Ελληνική Λυσή – Κυριάκος Βελόπουλος”. Πέραν της πικρίας που μου προκάλεσαν, αυτό που προέχει για εμένα είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που με πιστέψατε, με στηρίξατε, μου δείξατε εμπιστοσύνη και με αγαπήσατε ακριβώς για αυτό που είμαι και είδατε σε μένα και από μένα.

Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός. Σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, λοιπόν, για όλη αυτή τη δύναμη που μου δίνετε αυτή τη δύσκολη για μένα ώρα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αντώνης Μυλωνάκης πάλι μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook είχε προαναγγείλει ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα του «αυτοκράτορα» με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή Δεοντολογίας.  Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης αποφάσισε, «οι φερόμενοι ως «συνομιλητές» της ΝΔ, θα είναι ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook, ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει:

Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.
Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση,

Αντώνιος Μυλωνάκης.

mylonakis_-_facebook
Αποχώρησε η Αλεξοπούλου: Κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!

Το μεσημέρι του Σαββάτου η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, αποχώρησε από την Ελληνική Λύση,μετά την πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να την εξορίσει, μαζί με τους Αντώνη Μυλωνάκη και Απόστολο Αβδελά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, ως «τιμωρία» για δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες. Οι τρεις βουλευτές, αν και διέψευσαν τα σχετικά δημοσιεύματα και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει ούτε ένδειξη που να τα επιβεβαιώνει, παραπέμφθηκαν από το κόμμα Βελόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον». Η κυρία Αλεξοπούλου έδωσε ηχηρή απάντηση στον «ηγεμόνα» Βελόπουλο, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την Ελληνική Λύση. Η βουλευτής στον Β’ Τομέα Αθηνών δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε σχόλιο, που ήταν ενδεικτικό για τις περαιτέρω κινήσεις της. Το σχόλιο αναφέρει «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».

alexopoulou_antidrasi
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις