Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γυαλιά Παπανδρέου δημοπρασία: Δείτε πόσο πουλήθηκαν!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γυαλιά Παπανδρέου δημοπρασία: Δείτε πόσο πουλήθηκαν!

Γυαλιά Παπανδρέου δημοπρασία: Τα έσοδα από τη δημοπρασία της Creaid θα διατεθούν για τo Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»

Ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες του Νίκου Παπανδρέου το ποσό αντί του οποίου πωλήθηκαν, τελικά, σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του πατέρα του και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Νίκος Παπανδρέου, τα γυαλιά διατέθηκαν για 25.000 ευρώ στη δημοπρασία της Creaid, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τo Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

«Στα 25.000 ευρώ πωλήθηκαν σε δημοπρασία για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ τα εμβληματικά γυαλιά του Ανδρέα», έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος, όταν πρόσφερε τα γυαλιά στη δημοπρασία, είχε πει πως θα ήταν ικανοποιημένος αν συγκέντρωναν προσφορές κοντά στα 10.000 ευρώ.

Νίκος Παπανδρέου: Χαίρομαι ότι πήγε καλά η δημοπρασία

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, γιος τους Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και ανέφερε χαρακτηριστικά για την δημοπρασία των «ιστορικών γυαλιών»: «Πέρασε το στόχο. Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα. Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα (είπε για την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες). Απίστευτο. Είναι η στρατηγική των αγοραστών». Σε ερώτηση για το αν θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον νέο αγοραστή των γυαλιών ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε: «Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς». Για το αν είναι ηθική ικανοποίηση η υψηλή τιμή πώλησης των γυαλιών, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου επισήμανε: «Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”. Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι, αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις