Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Νίκος Κουρής – διαβήτης: «Ζω με τον φόβο της αρρώστιας μου»
LIFESTYLE

Νίκος Κουρής – διαβήτης: «Ζω με τον φόβο της αρρώστιας μου»

Νίκος Κουρής - διαβήτης: «Αν δεν είχα διαβήτη, μόνο θα έπινα και θα έτρωγα»

Ο Νίκος Κουρής έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον διαβήτη, την προσωπική του ζωή, αλλά και τους φόβους του. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» κι αρχικά, αποκάλυψε πως ακολουθεί πλέον, ειδική διατροφή. «Έχω βγάλει από τη διατροφή μου όλα όσα θεωρώ ότι μου κάνουν κακό, όχι επειδή είμαι διαβητικός, απλά κόβω ό,τι έχω καταλάβει ότι μου κάνει άμεσα κακό. Μετράω το πόσο θα φάω και πόση ινσουλίνη θα κάνω, προκειμένου να κάνω όλα αυτά που κάνω μέσα στη μέρα μου», είπε χαρακτηριστικά. «Έχω πετάξει τελείως τα γαλακτοκομικά, το αλεύρι, το αλκοόλ, απλά είναι πολύ οδυνηρό, γιατί έχεις και επιθυμίες», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «αγάπη» που έχει για το φαγητό και το αλκοόλ. «Είμαι άμετρος, αν δεν είχα διαβήτη, μόνο θα έπινα και θα έτρωγα. Μου αρέσει πολύ το ποτό, δεν ικανοποιούμαι με δύο ποτηράκια, θέλω να πιω δύο μπουκάλια. Έχω πιει στη ζωή μου 2-3 μπουκάλια καθημερινά, έω περάσει από αυτοκαταστροφές και είναι απαραίτητες. Για να μπορώ να δουλεύω με αυτούς τους ρυθμούς και έτσι όπως έχω την αξίωση από τον εαυτό μου να δουλεύω, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός. Εκεί που έπινα τρία μπουκάλια αλκοόλ, ξύπνησα μια μέρα και είπα ότι δεν θα ξαναπιώ. Έχω ένα απόλυτο στοιχείο μέσα μου ως άνθρωπος, είναι ο πυρήνας μου», εξήγησε.

Αναφορικά με τους φόβους του, ο Νίκος Κουρής εξήγησε,

«Εγώ ζω μαζί με τον φόβο, έχω εκατομμύρια φόβους, ζω με τον φόβο της αρρώστιας μου, ζω καθημερινά με τον φόβο του τέλους μου. Επειδή είσαι στραμμένος συνέχεια προς τα μέσα σου, για να ρυθμίσεις την ιστορία του διαβήτη, νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Τώρα πλέον, έχω μάθει σαν τεχνική, να δίνω περισσότερο χώρο στους άλλους για να ξεχνάω και τον εαυτό μου και το πρόβλημά μου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, τη σύντροφό του, αλλά και τον γιο του. «Έδωσα περισσότερη σημασία στη σύντροφό μου και στον γιο μας, Πέτρο, γιατί τους είχα παραγκωνίσει, τους είχα αποκομμένους από τη ζωή μου. Με τον γιο μου, επειδή τα παιδιά έχουν άλλες απαιτήσεις και διαδρομές, δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να χάνεται, γιατί είμαι πολύ ευσυνείδητος και φιλότιμος. Τώρα ανοίγομαι στους ανθρώπους, είμαι πιο γενναιόδωρος, ξεχνάω το πρόβλημά μου κι έτσι “χρησιμοποιώ” τους ανθρώπους που με αγαπούν, τους αφήνω να με βοηθήσουν», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις