Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μετά βαΐων και κλάδων το “ελ κλάσικο”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά βαΐων και κλάδων το “ελ κλάσικο”

Ιστορικά ο Ολυμπιακός στα μέχρι σήμερα 212 παιχνίδια έχει νικήσει 86 φορές. Ο Παναθηναϊκός 53, ενώ άλλα 73 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

Ύστερα από τα αποτελέσματα της περασμένης Τετάρτης και τη διαμόρφωση της βαθμολογίας, οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ έχουν τεράστια σημασία. Δεσπόζει το ντέρμπυ των «αιωνίων», το ελληνικό «ελ κλάσικο», που διεξάγεται το βράδυ (21.00) της Κυριακής στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Μίτσελ με νέο προσωρινό προπονητή τον μέχρι και χθες Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, τον Ζοσέ Ανιγκό, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα με μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τους δυο που γίνεται μάλιστα, μετά… «βαΐων και κλάδων»! Ιστορικά ο Ολυμπιακός στα μέχρι σήμερα 212 παιχνίδια έχει νικήσει 86 φορές. Ο Παναθηναϊκός 53, ενώ άλλα 73 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

Κρίσιμος θεωρείται και είναι ο αγώνας του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΕΚ στις 6 το απόγευμα παίζει με τον πάντα υπολογίσιμο Άρη, που δεν έχει περιθώριο απώλειας βαθμών! Ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 8 μίση, με στόχο μόνο την νίκη, φαίνεται πως θα έχει, θα περάσει πιο σωστά με αντίπαλο τον Βόλο ένα δύσκολο βράδυ!

Στο ίδιο καζάνι

Οι ομάδες που βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο, στο φάσμα του υποβιβασμού αγωνίζονται το Σάββατο εκτός έδρας! Η Λαμία καλείται στο Γεντί Κουλέ στο άντρο του ΟΦΗ να επαναλάβει την επιτυχία επί του Παναιτωλικού! Ο Ιωνικός που παίζει στο Αγρίνιο με τον πανίσχυρο Παναιτωλικό, θέλει να επιστρέψει στην Νεάπολη της Νίκαιας με τους τρεις βαθμούς! Ο ουραγός Λεβαδειακός με στόχο την ανατροπή της κατάστασης θα προσπαθήσει στην Τρίπολη να κάνει μια ακόμη τελευταία προσπάθεια διάσωσης! Και τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα που κινδυνεύει άμεσα αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον πανίσχυρο Ατρόμητο.

Αλλάζει ώρα!

Ο επαναληπτικός αγώνας, η ρεβάνς του 3-0 του πρώτου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου στις 19.30, αντί για τις 19.00 που ήταν προγραμματισμένος. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί τη Μ. Τετάρτη 12/04/2023 στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, έχει νέα ώρα έναρξης 19:30 αντί για τις  19:00 που είχε αρχικά οριστεί».  Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Λαμίας στην ρεβάνς του 5-1, θα διεξαχθεί την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην Τούμπα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις