Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πακιστανοί τρομοκράτες: Επαφές με ποινικούς για την προμήθεια οπλισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Πακιστανοί τρομοκράτες: Επαφές με ποινικούς για την προμήθεια οπλισμού

Πακιστανοί τρομοκράτες: «Στόχευαν σε ζωές αθώων ανθρώπων»

Επαφές με ποινικούς, προκειμένου να προμηθευτεί βαρύ οπλισμό, είχε το δίκτυο τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την Αστυνομία και που ετοίμαζε χτυπήματα σε εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε πως οι δύο συλληφθέντες φαίνεται ότι έπαιρναν εντολές από το εξωτερικό, από υπήκοο Πακιστάν, προκειμένου να φέρουν ιδιαίτερης σημειολογίας πλήγματα στο κέντρο της Αθήνας, «στοχεύοντας σε ζωές αθώων πολιτών». Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, προφανώς είχαν βάλει το στόχαστρο κι άλλα σημεία. Ωστόσο αυτό που είχαν σχεδιάσει για το αμέσως επόμενο διάστημα ήταν αυτό στο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε.

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι η έρευνα της Αστυνομίας ήταν τέτοια που μπορέσαμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι προετοίμαζαν κάτι τέτοιο, ενώ ανέφερε ότι ελέγχονται οι επαφές τους και με άλλα πρόσωπα.

«Είχαν επαφές με ομοεθνείς τους και ποινικούς»

Υπογράμμισε ακόμα ότι είχαν επαφές με ομοεθνείς τους αλλά και με κάποιους ποινικούς ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό και πρόσθεσε ότι το κίνητρο ήταν οικονομικό αλλά η συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας μπόρεσε να αποτρέψει ένα τέτοιο χτύπημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις