Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέπει να γίνει πράξη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέπει να γίνει πράξη

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να γίνει η έδρα της Εθνικής μας ομάδας.

Το ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ – Αγία Σοφία, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί και πρέπει για την Εθνική μας να γίνει έδρα, την οποία οι αντίπαλοι της, όχι μόνο να σέβονται αλλά και να την υπολογίζουν! Και γιατί όχι να την φοβούνται! Να γίνει δηλαδή όπως ήταν κάποτε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Φθάνει όμως αυτό; Φθάνει δηλαδή να το λέμε μόνο και να το ευχόμαστε; Όχι ασφαλώς! Αυτό πρέπει να γίνεται πράξη σε κάθε αγώνα! Χρειάζεται επιτέλους οι φίλαθλοι να αναλάβουν δράση! Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες και Αρειανοί αλλά και όλων των ομάδων, ενωμένοι να χειροκροτούν και να επιδοκιμάζουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας. Μόνο έτσι οι αντίπαλοι θα καταλαβαίνουν πως η ομάδα μας δεν θα είναι του…χεριού τους! Δεν θα.. καλοπεράσουν. Για τον Θεό, όχι με βίαιο τρόπο. Αλλά με δύναμη! Με ζωντάνια! Με πάθος! Και κυρίως με αγάπη για την Εθνική μας, την «μεγάλη αγαπημένη» όλων μας!

Στον φιλικό αγώνα με την Λιθουανία που το ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως έδρα για την Εθνική μας, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα! Ναι ήταν πάνω από 12.000 χιλιάδες, οι φίλαθλοι που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όμως σε καμία περίπτωση μπόρεσαν, κατάφεραν να γίνουν ο…δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας! «Δεν είχαν τον παλμό που έπρεπε και που είχε απαίτηση, ανάγκη η Εθνική μας»! Είπαν πολλοί παλιοί διεθνείς.

Είναι γεγονός. Ήταν καλή η Εθνική μας! Και ναι, στην κυριολεξία, την…πάτησε την Λιθουανία. Ναι, είχαμε απόλυτη κατοχή μπάλας. Κάναμε σε όλο τον αγώνα περισσότερες από 33 τελικές! Η υπεροχή μας, αναγνωρίστηκε και από τους αντιπάλους μας. Φθάσαμε μόλις μια…ανάσα από τα δίκτυα! Όμως έλειπε η ουσία! Το γκολ! Αυτό άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου! Και φυσικά έπρεπε να φανεί αμέσως ο σκοπός και ο στόχος της κερκίδας! Έρχεται δηλαδή η σειρά των φιλάθλων και αναλαμβάνουν δράση, ως ο δωδέκατος παίκτης! Αυτός είναι ο ρόλος της έδρας! Της καυτής έδρας.

 

Παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε. Ποιος λοιπόν αργότερα θα θυμάται ότι είχαμε κατοχή μπάλας; Ουδείς! Μου θυμίζει άλλωστε αυτό που λέει ο φιλόσοφος λαός μας!

«—Παίξαμε καταπληκτικά.  Κλείσαμε την αντίπαλο μας στα καρέ της…

— Και νικήσατε;

— Όχι, χάσαμε 1-0!»!!

Εδώ ευτυχώς δεν χάσαμε! Ήρθαμε 0-0!!

Διαφωνώ λοιπόν με όλους αυτούς που πανηγυρίζουν για την έδρα! Μπορεί με τον καιρό να γίνει! Όμως την περασμένη Δευτέρα το ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ δεν ήταν! Αυτή είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις