Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο δύσκολη διαδρoμή στην Ελλάδα: 30 συνεχόμενες στροφές
PLUS

Η πιο δύσκολη διαδρoμή στην Ελλάδα: 30 συνεχόμενες στροφές

Η πιο δύσκολη διαδρoμή στην Ελλάδα: Έχετε... αντοχές;

Ανέκαθεν, ο δρόμος που ένωνε το Άργος με την Τρίπολη μέσα από τον Αχλαδόκαμπο, γνωστός και ως Κωλοσούρτης, ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου. Με περισσότερες από 30 συνεχόμενες στροφές στον ορεινό όγκο του Κτενιά, εκ των οποίων ορισμένες ήταν φουρκέτες, ο Κωλοσούρτης ήταν “Εθνικός” δρόμος μεγάλης επικινδυνότητας και κυκλοφορίας. Η προσπέραση ενός φορτηγού εκείνη την εποχή ήταν ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα λόγω της διπλής κυκλοφορίας με την μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Τα μοτέρ των αυτοκινήτων και τα φρένα έφταναν στα όριά τους σε ορισμένα σημεία, με τις κλίσεις στο ολισθηρό τερέν του θρυλικού δρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου να τρομάζουν τους επιβαίνοντες.

Για καλή τύχη του ντόπιου πληθυσμού και όχι μόνο, η κίνηση στον Κωλοσούρτη κόπασε με το άνοιγμα της σήραγγας του Αρτεμισίου το 1989. Τα ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά και ο χρόνος ταξιδιού για όσους ήθελαν να πάνε στη Νότια Πελοπόννησο έπεσε κοντά στο μισό. Πλέον, ο Κωλοσούρτης δεν αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία και ενδείκνυται για χαλαρή βόλτα με θέα τα βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου ή τον Αργολικό κάμπο και το Ναύπλιο.

«Δεν γεμίζει το ψυγείο, θα μας το γεμίσει ο Αλέξης Τσίπρας» -Επανεμφάνιση της Ρένας Δούρου με βίντεο
Αργεντινή: O αμφιλεγόμενος πανηγυρισμός του Ντίμπου Μαρτίνες επαναλήφθηκε
Έγκυος η καλλονή αθλητικογράφος Ντιλέτα Λεότα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις