Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάνης Βαρουφάκης: Η κοινή πορεία των δύο πρώτων συλληφθέντων για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάνης Βαρουφάκης: Η κοινή πορεία των δύο πρώτων συλληφθέντων για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25

Οι ταυτοποιήσεις των δραστών συνεχίζονται

Και στο παρελθόν έχουν προσαχθεί μαζί από χώρους επεισοδίων, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο 17χρονος και ο 19χρονος, οι δύο που έχουν έως τώρα συλληφθεί και κατηγορούνται για εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση κατά του γραμματέα του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, σε εστιατόριο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 17χρονος, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του «οπερατέρ» της επίθεσης καθώς φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις σκηνές με το κινητό του και ο  19χρονος, μαζί με τρία τέσσερα άτομα, είχαν προσαχθεί από την Αστυνομία στις 24 Οκτωβρίου 2022 από τη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Στουρνάρη στα Εξάρχεια, όπου είχαν λάβει χώρα επεισόδια στο πλαίσιο της αντίδρασης για τα έργα κατασκευής σταθμού του Μετρό.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 19χρονος (σ.σ. έχει γεννηθεί το 2004), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε συλληφθεί -ανήλικος τότε- στις 6 Δεκεμβρίου 2021, την ημέρα της επετείου της  δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαζί με δύο ακόμη ανήλικους, στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο Νέο Κόσμο καθώς στη διάρκεια των προελέγχων της Αστυνομίας βρέθηκαν στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ και μία κροτίδα.

Και ενώ σήμερα Τετάρτη ο 17χρονος, το κινητό τηλέφωνο του οποίου έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάκτηση του υλικού της βιντεοσκόπησης της επίθεσης, οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας για απολογία, γίνεται γνωστό ότι ο 19χρονος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αστυνομικών, μπήκε στο εστιατόριο “Γιάντες” όπου έλαβε χώρα το περιστατικό και βγήκε μαζί με άλλους δύο, σπρώχνοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ενημερώθηκε η ανακρίτρια

Μάρτυρες, που κάθονταν την κρίσιμη ώρα έξω από το εστιατόριο ανέφεραν στην Αστυνομία  ότι δύο από την ομάδα των ατόμων κατάφεραν διαδοχικά γροθιές στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη  και ένας από αυτούς τον κλώτσησε στο κεφάλι, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ο 19χρονος συλληφθείς, κατά τα ίδια στοιχεία, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση του αιματηρού ξυλοδαρμού, ενημέρωσαν την ανακρίτρια που έχει την κύρια ανάκριση για τα στοιχεία τους. Η δικαστική λειτουργός όταν τα μελέτησε εξέδωσε ένταλμα συλλήψεως και σε βάρος του μετά από τον 17χρονο. Στην κατοχή του συλληφθέντα  βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως έγινε και με του 17χρονου, παραδόθηκε στους ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών Ερευνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη νέα σύλληψη έχει ως εξής: «Tαυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης, 19χρονος ημεδαπός για την επίθεση σε βάρος του προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της (10-03-2023) στα Εξάρχεια.

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο των ερευνών πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα κρούσης, που ευθύνεται για την επίθεση αποτελούνταν από επτά νεαρούς, ηλικίας έως 23 χρόνων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλα πέντε, εκ των οποίων τα δύο τουλάχιστον φέρονται να μετείχαν στην επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις