Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονος μαθητής πυροβόλησε τροχονόμο στα Ιωάννινα
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος μαθητής πυροβόλησε τροχονόμο στα Ιωάννινα

Απίστευτο περιστατικό στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα Τέμπη

Δεν έχει σίγουρα προηγούμενο το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο των Ιωαννίνων, όπου ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο πιστόλι, από ψηλά, άνδρα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός ρύθμιζε την κυκλοφορία καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο τροχονόμος, που βρισκόταν την ώρα εκείνη, εκτελώντας τα καθήκοντά του, στη διασταύρωση των οδών Μ. Μπότσαρη και 28ης Οκτωβρίου, απασχολημένος με την ομαλή εξέλιξη της πορείας των συμμετεχόντων, αιφνιδιάστηκε, καθώς ένιωσε στην πλάτη ένα κάψιμο ενώ είχε ακούσει και τον κρότο από τον πυροβολισμό.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση και στο σημείο έφθασαν αμέσως αστυνομικοί τόσο των μονάδων τάξης όσο και της Ασφάλειας. Με την έρευνα που ακολούθησε αμέσως, αντελήφθησαν οι αστυνομικοί ότι ο πυροβολισμός έγινε από ψηλά. Κατάλαβαν ότι είχε ριχτεί από μπαλκόνι ξενοδοχείου. Ζήτησαν πληροφορίες και προέκυψε ότι σε αυτό φιλοξενούνταν μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι είχαν φθάσει στην πόλη των Ιωαννίνων για εκδρομή το πρωί της Κυριακής. Καθώς η έρευνα προχώρησε, έφθασαν και στον 15χρονο, ο οποίος είχε προβεί στην επικίνδυνη πράξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, το ευτύχημα, τον ελαφρύ τραυματισμό του τροχονόμου στην πλάτη, καθώς η απόσταση δεν ήταν μικρή.

Συνελήφθη ο 15χρονος

Ο μαθητής συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε γίνει γνωστό πως κατείχε το αεροβόλο συμμετέχοντας σε σχολική εκδρομή και γιατί έριξε προς τον αστυνομικό. Τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία στην Αττική ανακοίνωνε ότι στη διάρκεια της πρωινής πορείας διαφόρων συλλογικοτήτων, με συμμετοχή 12.000 ατόμων για το δυστύχημα των Τεμπών, προχώρησε σε 12 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα δύο.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε «όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων, εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές». Οι αστυνομικές δυνάμεις, συνεχίζει η Αστυνομία,  για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις