Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ – Ελλάδα: «Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις με ειρηνικά μέσα»
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ – Ελλάδα: «Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις με ειρηνικά μέσα»

Ακάρ - Ελλάδα: Τι είπε για το ζήτημα των F-16 και F-35

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου, έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ελλάδα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο CNN Turk, θέλοντας να στείλει μήνυμα ύφεσης των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τόνισε: «Υπήρξε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, διαβιβάσαμε τη λύπη μας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη. «Ελπίζουμε ότι τα προβλήματά μας θα επιλυθούν με ειρηνικά μέσα μέσα στα πλαίσια καλών σχέσεων γειτονίας».

Για το ζήτημα των F-16, ο Ακάρ είπε: «Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Έχουμε δει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική άποψη. Οι δηλώσεις είναι θετικές. Υπάρχουν ορισμένες αρνητικές δηλώσεις από μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε την κοινή λογική να επικρατήσει. Χρειάζεται να προσεγγίσουν το ζήτημα ορθολογιστικά, ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να αποφασίσουν».

Για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Τέλος, ο Ακάρ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Τουρκίας από την παραγωγή των F-35: «Μας απέκλεισαν, αντίθετα προς το δίκαιο, από το πρόγραμμα F-35, κάτι που δεν είναι ηθικό. Οι συνομιλίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ουάσιγκτον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις