Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόσληψη σταθμάρχη Τέμπη: Ο Τζαβάρας “αδειάζει” Βορίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσληψη σταθμάρχη Τέμπη: Ο Τζαβάρας “αδειάζει” Βορίδη

Πρόσληψη σταθμάρχη Τέμπη: Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα

Για παράνομη πρόσληψη του μοιραίου σταθμάρχη και όχι μετάταξή του, ώστε να μην εμπίπτει σε κανένα όριο ηλικίας, κάνει λόγο ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, και βάζοντας τον εαυτό του εκτός κυβερνητικής γραμμής, όπως έχει κάνει αρκετές φορές και στο παρελθόν. Υπνεθυμιζεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε ότι τα όρια ηλικίας που τίθενται στον ΟΣΕ, δεν αφορούν τους μετατασσόμενους αλλά “τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, χωρίς να τίθεται οποιοδήποτε θέμα φυσικής τους ικανότητας για παροχή εργασίας”. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο γαλάζιος βουλευτής υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα γιατί δεν ισχύει αυτό που ελέχθη ότι η πρόσληψή του έγινε σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΟΣΕ για τις μετατάξεις.

”Προφανώς πρέπει να το ξανακοιτάξει το ζήτημα”

“Η μετάταξη που επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ υπαλλήλου που είναι ήδη υπάλληλος στον ΟΣΕ. Δηλαδή να μην ίσχυε το όριο ηλικίας του συγκεκριμένου σταθμάρχη εάν ήδη ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος. Εάν δείτε την απόφαση του κ. Πατέρα, που έχει εγκρίνει τη μετάταξή του, η μετάταξη αυτή έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας και μετατάσσεται στο προσωπικό του ΟΣΕ και στη θέση του Σταθμάρχη. Άρα έχουμε μετάταξη από το Δημόσιο σε επιχείρηση κοινής ωφελείας, ΔΕΚΟ; Δεν ξέρω πως λέγεται”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας. Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι δεν την προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΣΕ, αλλά ο Νόμος 4440 του 2016 που λέει ότι τα τυπικά και τα ουσιαστικα προσόντα του προσλαμβανόμενου, του μετακινούμενου τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής.

“Δηλαδή ο ΟΣΕ και αυτά είναι γνωστά και περιλαμβάνουν και το 48ο έτος ηλικίας. Απολύεται δηλαδή και προσλαμβάνεται, δεν μετατάσσεται. Οπότε εμπίπτει στο όριο των 48”. “Προφανώς και τα ξέρει ο κ. Βορίδης που είναι ένας πολύ καλός νομικός. Προφανώς πρέπει να το ξανακοιτάξει το ζήτημα”, είπε καταλήγοντας ο κ. Τζαβάρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις