Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλον Μασκ Twitter – απολύσεις: Η δημόσια «συγγνώμη» σε πρώην εργαζόμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ Twitter – απολύσεις: Η δημόσια «συγγνώμη» σε πρώην εργαζόμενο

Έλον Μασκ Twitter - απολύσεις: Ο απίστευτος διάλογος του επιχειρηματία με απολυμένο εργαζόμενο

Ο Έλον Μασκ τράβηξε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή τις αλλαγές στο Twitter, καθώς είχε διαδικτυακό καυγά με έναν απολυμένο εργαζόμενο, τον οποίο προσέλαβε ξανά και του ζήτησε συγγνώμη. Σύμφωνα με το bbc.com, ο Halli Thorleifsson πούλησε την εταιρεία του Ueno στο Twitter το 2021 και έγινε ανώτερος διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων της πλατφόρμας. Εντούτοις, όταν πριν από λίγες δεν μπορούσε ξαφνικά να μπει στον διαδικτυακό λογαριασμό του.

Ο εργαζόμενος είπε: «Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, υποδεικνύοντας ότι είχα κλειδωθεί από τους λογαριασμούς μου. Αφού πέρασαν μερικές ημέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Έλον και του επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος του Twitter».

https://twitter.com/iamharaldur/status/1632843191773716481

«Τι δουλειά κάνετε;»

Τότε, ο εργαζόμενος έγραψε στο Twitter πως «ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων πόρων (ΗR) δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι μισθωτός ή όχι» και ο Έλον Μασκ τον ρώτησε «τι δουλειά κάνετε;». Έτσι, ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος με τον δισεκατομμυριούχο να αναφέρει πως ο Halli Thorleifsson ήταν ο «χειρότερος», κάτι που έσβησε μετά από λίγο.

«Ζητώ συγγνώμη»

Έπειτα, άλλαξε γνώμη και με νέα ανάρτηση που έκανε, ανακοίνωσε ότι ζητάει συγγνώμη και πως προσλαμβάνει ξανά τον εργαζόμενο. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Halli για την παρεξήγηση της κατάστασής του. Βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αληθινά, αλλά δεν είχαν νόημα. Σκέφτεται να παραμείνει στο Twitter», σημείωσε ο Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις