Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Σύνταγμα – Τέμπη: Χαμός με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Σύνταγμα – Τέμπη: Χαμός με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια Σύνταγμα - Τέμπη: Έγιναν 28 προσαγωγές

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή και τους γύρω δρόμους, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. Αρχικά οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες στις δυνάμεις των αστυνομικών έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι πορείες ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι. Τα επεισόδια διήρκεσαν λίγα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση μπροστά από το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές να μετακινηθούν προς την Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, οι ομάδες κουκουλοφόρων ανασυντάχθηκαν στα Προπύλαια. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 5. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές.

Διαλύθηκε το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Άγνωστοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το μνημείο των νεκρών της Marfin στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βανδαλίζεται το συγκεκριμένο μνημείο. Το ίδιο είχε συμβεί και το περσινό καλοκαίρι, με τον Δήμο Αθηναίων να αποκαθιστά τις ζημιές.

Υπενθυμίζεται πως η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το μνημόνιο, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας- για να τιμωρήσουν τους εργαζόμενους που δεν μετείχαν στην διαδήλωση- με αποτέλεσμα τρείς να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις. Η μία από τα θύματα, ήταν έγκυος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις