Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σβεν Μαρί για Καϊλή: «Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της»
ΚΟΣΜΟΣ

Σβεν Μαρί για Καϊλή: «Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της»

Σβεν Μαρί για Καϊλή: «Η Καϊλή είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι με το παιδί της» -Νέα υπερασπιστική γραμμή από τον «δικηγόρο του διαβόλου»

Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την Εύα Καϊλή στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών, με τον νέο της δικηγόρο να ζητά εκ νέου την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους. Κατά τουλάχιστον μία ώρα αναμένεται να καθυστερήσει η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντόνιο Παντσέρι όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών πριν από λίγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο ένας εκ των συνηγόρων της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. Από την πλευρά του, ο Βέλγος συνήγορος της κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών. «Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της» ανέφερε ο κ. Μαρί.

Αίτηση ένστασης κατά του ανακριτή Μισέλ Κλεζ ζήτησε ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η νομική ομάδα του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate, κατέθεσε αίτηση ένστασης κατά του ανακριτή Μισέλ Κλεζ για «λόγους νόμιμης υποψίας». Αυτό ανακοίνωσε ο δικηγόρος Maxim Toeller πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την επικύρωση της κράτησης του Βέλγου πολιτικού. «Σύμφωνα με τον δικαστικό κώδικα, ‘κατά οποιουδήποτε δικαστή μπορεί να ασκηθεί ένσταση εάν υπάρχουν βάσιμες υποψίες’ Και δικαιολογημένη υποψία υπάρχει: σε αρκετές περιπτώσει μπορέσαμε να αμφισβητήσουμε τον σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας’ επισημαίνει ο δικηγόρος.

Ως εκ τούτου, οι προγραμματισμένες για σήμερα ακροάσεις στην αίθουσα συμβουλίου του δικαστηρίου των Βρυξελλών για την επικύρωση της προφυλάκισης των Εύα Καϊλή, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντόνιο Πνατσέρι στην υπόθεση Qatargate, έχουν ανασταλεί εν αναμονή της αντικατάστασής του Κλεζ. «Ο Κλεζ δεν μπορεί να είναι παρών σήμερα, διότι υπάρχει αίτημα εξαίρεσης και αυτό σημαίνει ότι ο δικαστής δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του έως ότου το εφετείο αποφανθεί επί τους αιτήματος ή ο ίδιος αποφασίσει να αποχωρήσει από την υπόθεση» δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις