Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δικηγόρος Καϊλή: Ο Σβεν Μαρί παίρνει σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο
ΚΟΣΜΟΣ

Δικηγόρος Καϊλή: Ο Σβεν Μαρί παίρνει σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο

Δικηγόρος Καϊλή: Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό Politico

Άλλαξε δικηγόρο η Εύα Καϊλή και προσέλαβε τον συνήγορο του μακελάρη του Μπατακλάν, λίγο πριν από την επόμενη ακρόασή της στις βελγικές Αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate. Ο πρώην δικηγόρος τού Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού εμπλεκόμενου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Καϊλή μέχρι τώρα. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Σβεν Μαρί σε δήλωσή του.

Ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, αλλά δεν απάντησε για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Μικρές οι πιθανότητες αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Η επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή στις βελγικές Αρχές είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικές πηγές, οι πιθανότητες να αποφυλακιστεί είναι μικρές, καθώς, όπως σημειώνουν οι πηγές, πρόκειται να τιμωρηθεί για παραδειγματισμό. Ο Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του.

Ποιος είναι ο Σβεν Μαρί, ο «δικηγόρος του διαβόλου»

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μοναδικό επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, γράφει το Politico, και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Σβεν Μαρί έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια της Sanda Dia, η οποία πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που διεξήγαγε μια λέσχη στο Πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις