Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλάσκα άγνωστο αντικείμενο: Νέος “μπελάς” για τις ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα άγνωστο αντικείμενο: Νέος “μπελάς” για τις ΗΠΑ

Πετούσε σε ύψος που θα το έκανε επικίνδυνο για την πολιτική αεροπορία - Δεν είναι σαφές αν μετέφερε κατασκοπευτικό εξοπλισμό

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε την Παρασκευή ένα «άγνωστο αντικείμενο» πάνω από την Αλάσκα με διαταγή του προέδρου Μπάιντεν. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν κατασκοπευτικό μπαλόνι, πετούσε όμως σε ύψος (40.000 πόδια) που δυνητικά θα το έκανε κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο. Η εντολή του Μπάιντεν για την κατάρριψη δόθηκε για κάθε ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι το αντικείμενο είχε μέγεθος «όσο ένα μικρό αυτοκίνητο» και ότι την ώρα της κατάρριψης πετούσε πάνω από αραιοκατοικημένη περιοχή. Η προέλευσή του είναι άγνωστη.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το προσέγγισε μαχητικό και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν επανδρωμένο, πληροφορία για την οποία έλαβε γνώση ο Μπάιντεν. Επιπλέον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη ενδείξεις ότι το αντικείμενο ήταν στρατιωτική απειλή στους κατοίκους της περιοχής. Για την ώρα, αναφέρουν οι New York Times, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αν το αντικείμενο μετέφερε κατασκοπευτικό εξοπλισμό.

Το περιστατικό έρχεται μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού πάνω από τις ακτές του Ατλαντικού. Το μπαλόνι είχε διασχίσει σχεδόν όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τα βορειοδυτικά. Μετά την κατάρριψη οι ΗΠΑ ανέφερε ότι μετέφερε κατασκοπευτικό εξοπλισμό και δεν ήταν για επιστημονική/μετεωρολογική χρήση όπως υποστήριζε το Πεκίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις