Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μωρό Τουρκία – διάσωση: Η Έλεν βρισκόταν στα ερείπια για 68 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό Τουρκία – διάσωση: Η Έλεν βρισκόταν στα ερείπια για 68 ώρες

Μωρό Τουρκία - διάσωση: Η Έλεν βρίσκεται υπό τη φροντίδα γιατρών

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τον «αγώνα» διάσωσης εγκλωβισμένων από τον σεισμό στην Τουρκία και εξακολουθούν να ανακοινώνουν επιτυχίες, όπως η διάσωση ενός μωρού, περίπου 68 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Στη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν το μωρό από τα χαλάσματα κτιρίου που ισοπεδώθηκε στην πόλη Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι διασώστες λένε ότι το μωρό, ονόματι Έλεν, είναι σώο και βρίσκεται υπό τη φροντίδα γιατρών. Σημειώνεται ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν σωθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια. Μια ρεπόρτερ του TRT περιέγραψε την απέλπιδα μάχη με το χρόνο: «Οι διασώστες αρνούνται να τα παρατήσουν», είπε, αλλά οι στιγμές της χαράς για μια νέα διάσωση γίνονται ολοένα και σπανιότερες.

Μολοταύτα δεν λείπουν, όπως όταν διασώθηκε λίγες ώρες αργότερα από τα ερείπια του ίδιου σπιτιού στο Χατάι ένας άνδρας, προφανώς ο πατέρας του μωρού. Στο κέντρο της Γκαζιαντέπ το πρωί διασώθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι από τα χαλάσματα σπιτιού με τους διασώστες να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, πολλοί με δάκρυα στα μάτια. «Ελπίζουμε ακόμη για νέα θαύματα», είπε ένας δημοσιογράφος. Τα χαράματα συμπληρώθηκε το ζοφερό ορόσημο των 72 ωρών από το χτύπημα του σεισμού, μετά το οποίο εκτιμάται ότι είναι πολύ πενιχρές οι πιθανότητες επιβίωσης εγκλωβισμένων στα ερείπια. Βίντεο από τις ζώνες καταστροφής έδειξαν τη νύχτα μπουλντόζες να μεταφέρουν μπάζα, την ώρα που συγγενείς αγνοουμένων περίμεναν υπό το δριμύ ψύχος για μια είδηση που θα τους λυτρώσει από την αγωνία τους.

https://twitter.com/sarajewish/status/1622987155214671874

Ο τραγικός απολογισμός

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί από το φονικό σεισμό. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στην Τουρκία έχουν φτάσει τις 12.873 ενώ άλλοι 3.162 έχουν σκοτωθεί στη Συρία – το σύνολο 16.035. Σωστικά συνεργεία και Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί δραματικά, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία. Ήδη είμαστε 3 μέρες μετά τους σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ, και πλέον ώρα με την ώρα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, αφού οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες. Ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν εκτιμά πως κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 184.000 εγκλωβισμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις