Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος – βοήθεια στην Τουρκία: Διπλωματικό θρίλερ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος – βοήθεια στην Τουρκία: Διπλωματικό θρίλερ

Κύπρος - βοήθεια στην Τουρκία: Στην Κύπρο μαζεύουν ανθρωπιστική βοήθεια για σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου.

Από σήμερα Πέμπτη, 9/2/2023 μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2023 αρχίζει στην Κύπρο, εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία. Η εκστρατεία πραγματοποιείται από το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη σε συνεργασία με την Πολιτική ‘Αμυνα Κύπρου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου

Η όλη προσπάθεια της Κύπρου γίνεται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους και στηρίζεται από Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οργανώσεις και οργανισμούς και αφορά σε είδη:

Ξηρά τροφή (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, αλεύρι, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά/παιδικές τροφές)

Υπνόσακοι και υποστρώματα

Κουβέρτες

Χειμερινά ρούχα και παπούτσια

Είδη προσωπικής υγιεινής

Απορρυπαντικά/Είδη καθαρισμού

Πάνες παιδιών και ενηλίκων

Θερμή παράκληση προς όσους και όσες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια να περιοριστούν στα όσα περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν δημοσιευθεί από την Υπηρεσία Τύπου και Πληροφοριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις