Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νικολαΐδης: Τους βαθμούς τους κερδίζεις στο γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικολαΐδης: Τους βαθμούς τους κερδίζεις στο γήπεδο

Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν χρειάζεται μια ομάδα να κάνει τον ντετέκτιβ»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή της Nova, Monday FC, αναφέρθηκε για το θέμα που απασχόλησε τη Super League την Κυριακή (5/2) και τη Δευτέρα (6/2), δηλαδή τις διαστάσεις που είχαν οι εστίες στο «Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου» που οδήγησε στο να μη γίνει η σέντρα του αγώνα της ΑΕΚ με το γηπεδούχο, Ατρόμητο. Ο άλλοτε αρχηγός κι έπειτα διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν όσα προβλέπει ο κανονισμός, αλλά και πως δεν είναι δουλειά της κάθε ομάδας να κάνει τον… ντετέκτιβ για να ανακαλύψει το μέγεθος των τερμάτων, ενώ υπογράμμισε πως τα γήπεδα θα πρέπει να ελέγχονται από τη Super League. «Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Δεν έχω πάει τελευταία στο γήπεδο του Ατρομήτου, αλλά τα δοκάρια ήταν σιδερένια που σημαίνει ότι δεν βγαίνουν. Αν είναι λάθος δεν φτιάχνεται εκείνη την ώρα. Έχω μια απορία. Δεν πρέπει να είναι δουλειά της ΑΕΚ… Oι τερματοφύλακες μπορεί να το καταλάβουν γιατί σηκώνουν τα χέρια. Το γήπεδο πρέπει να περνάει από έλεγχο από τη Super League», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Άρα τον έλεγχο πρέπει να τον κάνει ανά τακτά διαστήματα κάποια επιτροπή για να τσεκάρει αν είναι σωστά ή όχι. Δεν είναι δουλειά της ΑΕΚ να τα ψάχνει. Η διαφορά ήταν μεγάλη από ό,τι είδα. Είναι υπέρ του αμυνόμενου και κατά του επιτιθέμενου, αυτό το πράγμα μπορεί να ήταν και εναντίον της ΑΕΚ αν είχε πολλές ευκαιρίες. Γιατί η Super League δεν έχει τσεκάρει όλα τα γήπεδα; Μπορεί να είναι και αλλού έτσι. Αν είναι έτσι για πολύ καιρό ο χλοοτάπητας αλλάζει, μπορεί να υπάρξει καθίζηση αλλάζουν τα δεδομένα, κάποιος πρέπει να τα ελέγχει αυτά. Αν είναι η διαφορά 1-2 πόντους είναι δύσκολο να το καταλάβεις αλλά αν είναι 5-7 φαίνεται. Το να σκάψεις δεν είναι λύση. Τα γήπεδα πρέπει να τσεκάρονται πριν το πρωτάθλημα και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος».

«Έλεγχοι για τα πάντα όχι μόνο για τα δοκάρια»

Έπειτα, εξήγησε πως ακόμη και πέντε πόντους να είναι μικρότερο ένα τέρμα, αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. «Δεν χρειάζεται να υποχρεώνεται μια ομάδα για να κάνει τον ντεντέκτιβ. Αν ισχύουν αυτά που έχουμε διαβάσει, αν είσαι επιθετικός οι πέντε πόντοι είναι μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, το γκολ του Χάμες στην Τούμπα θα είχε μπει. Πρέπει να υπάρχουν και κανονισμοί. Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνεται αυτεπάγγελτα. Έλεγχοι από επιτροπή της Super League σε όλα τα γήπεδα για τα πάντα όχι μόνο για τα δοκάρια».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «πρέπει να γίνει ό,τι λέει ο κανονισμός» γιατί «οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται. Έχω πει σε παρόμοιες περιπτώσεις αν κάτι γίνεται θα πρέπει να τιμωρείται η ομάδα που είναι υπεύθυνη, αλλά για να πάρεις τους τρεις πόντους πρέπει να κερδίζεις μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις