Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απόρρητα έγγραφα Τουρκία: Οι…ροζ “συναλλαγές” συνταγματάρχη
ΚΟΣΜΟΣ

Απόρρητα έγγραφα Τουρκία: Οι…ροζ “συναλλαγές” συνταγματάρχη

Το όνομα του Καντίογλου αποκαλύφθηκε σε έγγραφα που εντοπίστηκαν στον σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από μια συνοδό πολυτελείας.

Επικεφαλής διεύθυνσης της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε συμμορία, η οποία είχε στοιχεία για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες, αποκαλύπτει το Nordic Monitor. Η υπόθεση αφορά τον Γιασάρ Καντίογλου, είναι επικεφαλής της διεύθυνσης Αξιολόγησης και Ελέγχου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (DEDENT). Ο Καντίογλου θεωρήθηκε ευάλωτος για εκβιασμούς λόγω των εξωσυζυγικών του περιπετειών, μία από τις οποίες ήταν με ιερόδουλη. Φέρεται μάλιστα να έχει παραβιάσει τους κανονισμούς ασφαλείας στις μονάδες όπου είχε εργαστεί και ότι κρατούσε μυστικούς φακέλους στο προσωπικό του σημειωματάριο. Έγγραφα του Γενικού Επιτελείου από το 2013 αναφέρουν ότι ο Καντίογλου τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από με μαχητικά, την ώρα του εφοδιασμού με οπλισμό τουρκικής προέλευσης. Σε άλλες περιπτώσεις πήγαινε σε σημεία όπου απαγορεύεται η παρουσία προσωπικού πριν από την απογείωση, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια. Παρά τις προειδοποιήσεις από τους ανωτέρους του δεν σταμάτησε.

Το 2015 αποχώρησε από την Αεροπορία

Το 2015 ο Καντίογλου αποχώρησε από την Αεροπορία και εργάστηκε σε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Λόγω των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ο Καντίογλου επανήλθε και πήρε μάλιστα προαγωγές. Από τη θέση του στη DEDENT έχει πρόσβαση σε όλες τις μονάδες της Αεροπορίας. Το δημοσίευμα του Nordic Monitor αναφέρει ότι ο αξιωματικός είχε σχέσεις με συμμορία οργανωμένου εγκλήματος, η οποία εμπλεκόταν σε υποθέσεις πορνείας. Η συμμορία φέρεται μάλιστα να έχει δημιουργηθεί με σκοπό να αποκτά πρόσβαση σε απόρρητο υλικό από αξιωματούχους του στρατού και γραφειοκράτες. Η δράση της είχε γίνει γνωστή για πρώτη φορά το 2011, όταν εισαγγελείς στη Σμύρνη είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε πολίτες αλλά και στρατιωτικό προσωπικό για τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και έγγραφα του ΝΑΤΟ.

Το όνομα του Καντίογλου εντοπίστηκε σε έγγραφα που είχαν βρεθεί σε σκληρό δίσκο (μεγέθους 120 GB) από το σπίτι της Ναρίν Κορκμάζ, συνοδού πολυτελείας και κύριας υπόπτου για την υπόθεση. Τα ίδια έγγραφα βρέθηκαν και σε στικάκι του Μπιλκίν Οζκαϊνάκ, αρχηγού της εγκληματικής ομάδας. Η συμμορία είχε στα χέρια της βίντεο ερωτικού περιεχομένου του Καντίογλου με τη Νεσί Εμινέ Γεσίλ, με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση. Με αυτό το υλικό θα εκβίαζε τον στρατιωτικό αν δεν δεχόταν να συνεργαστεί.

Yasar_Kadioglu
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις