Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς – κηδεία Κωνσταντίνου: Παρών ο πρώην πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς – κηδεία Κωνσταντίνου: Παρών ο πρώην πρωθυπουργός

Σαμαράς - κηδεία Κωνσταντίνου: Η εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναβαθμίστηκε.

Το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσει τελικά και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στις 10:15 το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσει φόρο τιμής στον έκπτωτο μονάρχη. O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση να μην τιμηθεί ο τέως βασιλιάς με τιμές αρχηγού κράτους σημειώνοντας πως «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους». Βάσει του αρχικού σχεδιασμού την κυβέρνηση θα εκπροσωπούσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Παρά ταύτα, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί και από τον αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ιδιωτικά θα δώσουν το «παρών» και άλλα επιφανή στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ. Όπως έχει ήδη αναφέρει το iefimerida.gr, στην κηδεία θα παραστεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ στη Μητρόπολη πιθανώς θα δώσει το παρών και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στην κηδεία θα παραστεί και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς. Από τη ΝΔ θα δώσουν το «παρών» και οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) και Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β’ Θεσσαλονίκης). Μιλώντας στον ΑΝΤ-1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» το πρωί της Κυριακής, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι «δεν αποκλείει» να παραστεί στην κηδεία. «Το σκέφτομαι μετά και τις αντιδράσεις της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα, ανακοίνωσε και δημοσίως ότι θα παραστεί. Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις