Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι – έκρηξη σε σύνδεσμο: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη βόμβα
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι – έκρηξη σε σύνδεσμο: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη βόμβα

Μαρούσι - έκρηξη σε σύνδεσμο: Ώρες πριν την έκρηξη σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού

Τους δράστες που προκάλεσαν την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης που είδε το φως της δημοσιότητας βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση, την ώρα που αναζητούνται κι άλλα βίντεο από κάμερες ασφαλείας ή κάποια μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει γρηγορότερα στα ίχνη των δραστών. Η ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε τα ξημερώματα το Μαρούσι προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Αναβρύτων. Αποτέλεσμα αυτής ήταν να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν λειτουργεί. Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Το χρονικό της έκρηξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν μετά τις 3 τα ξημερώματα το σημείο και τοποθέτησαν τον μηχανισμό. Η πυροδότηση έγινε λίγα λεπτά από τις 03:45, με την ισχυρή έκρηξη να γίνεται αντιληπτή σε αρκετές περιοχές. Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική, αλλά και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξακριβωθεί η μέθοδος με την οποία έδρασαν τα άγνωστα άτομα.

Οι αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με μια εσωτερική κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα από την έκρηξη σημειώθηκε μια βίαιη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις