Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Χάρι – Ταλιμπάν: Η απάντηση στον Δούκα
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι – Ταλιμπάν: Η απάντηση στον Δούκα

Πρίγκιπας Χάρι - Ταλιμπάν: Στο βιβλίο του ο δούκας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αφγανιστάν σκότωσε 25 Ταλιμπάν

Την αντίδραση της ηγεσίας των Ταλιμπάν προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι ο οποίος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Spare» περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν σκότωσε 25 μαχητές της οργάνωσης. Όπως σημειώνει μέσω του Twitter ο Anas Ηaqqani, οι άνθρωποι που σκότωσε ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού, αλλά οικογενειάρχες που περίμεναν να τελειώσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Κ. Χάρι, αυτοί οι άνθρωποι που σκότωσες δεν είναι απλά πιόνια σκακιού, αλλά ήταν άνθρωποι και είχαν οικογένειες που περίμεναν να γυρίσουν πίσω από τον πόλεμο», ανέφερε αρχικά. «Μεταξύ των ανθρώπων που δολοφόνησαν Αφγανούς, λίγοι είναι αυτοί που έχουν παραδεχθεί τα εγκλήματα πολέμου τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δούκας του Σάσσεξ αναφερόμενος στους Ταλιμπάν γράφει ότι «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους αλλά πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’ μιλάει ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

«Αρκετά επικίνδυνες δηλώσεις»

Από την πλευρά τους οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο καταδίκασαν τις δηλώσεις του πρίγκιπα αλλά υποστήριξαν πως δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα στα βρετανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Σε δηλώσεις του ο συνταγματάρχης Richard Kemp, που είχε ηγηθεί της επιχείρησης στην οποία έλαβε μέρος ο πρίγκιπας Χάρι είπε πως δηλώσεις του δούκα είναι αρκετά επικίνδυνες.

Ακόμη συμπλήρωσε πως οι υποστηρικτές των Ταλιμπάν μετά από αυτές τις δηλώσεις μπορεί να έχουν ένα «παραπάνω κίνητρο για να σκοτώσουν τον Χάρι». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα το καταφέρουν καθώς ξέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει αρκετά καλή προσωπική ασφάλεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις