Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Η Αθήνα προσπαθεί να σαμποτάρει τις συζητήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Η Αθήνα προσπαθεί να σαμποτάρει τις συζητήσεις

Ακάρ για Ελλάδα: «Η Τουρκία είναι όσο προσεκτική μπορεί»

Καθημερινές είναι το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε σήμερα (Δευτέρα 2/1) τη χώρα μας ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις συζητήσεις Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα. «Όχι μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συζητήσεις αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει, να τις σαμποτάρει» είπε ο Ακάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας. Υποστήριξε δε, πως Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι Άμυνας επιχειρούν να συγκαλύψουν γεγονότα και συνειδητά προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι όσο προσεκτική μπορεί» δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι:

«Η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ως θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση… Όλοι γνωρίζουν τώρα τα κόλπα της Ελλάδας, Εκτιμούμε ότι θα είναι όλοι πιο προσεκτικοί». Όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο Anadolu, ο Ακάρ είπε πως ότι οι τεχνικές της Αθήνας δεν φέρνουν αποτελέσματα και έσπευσε να θυμίσει ότι στην Ελλάδα «υπάρχουν πολλά σκάνδαλα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο και διαφθορά».

«Η Αθήνα ελπίζει να τα καλύψει όλα αυξάνοντας την ένταση με την Άγκυρα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Θέλουμε (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) να δει ότι δεν είναι εφικτό για αυτούς να επιβιώσουν (σ.σ. πολιτικά) δημιουργώντας ένταση και ότι αυτός ο αντιπερισπασμός δεν θα έχει αποτέλεσμα» υποστήριξε ο ίδιος. «Η Τουρκία δεν είναι απειλή για κανέναν, αντίθετα είναι ένας σταθερός, ισχυρός και αποτελεσματικός εταίρος» δήλωσε ο κ. Ακάρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις