Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λιβύη διάβημα – Ελλάδα: Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβύη διάβημα – Ελλάδα: Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Λιβύη διάβημα - Ελλάδα: «Η χώρα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ

Τη θέση της κυβέρνησης στο διάβημα διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης κατά της Ελλάδας για τις έρευνες νότια της Κρήτης, εξέφρασε το ελληνικό ΥΠΕΞ το απόγευμα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα: «Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κάτι το οποίο άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία. Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα, τη χώρα σε εκλογές. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις