Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αίμα ανεμβολίαστων για επέμβαση: Η υπόθεση του άρρωστου μωρού που έφτασε στα δικαστήρια
ΚΟΣΜΟΣ

Αίμα ανεμβολίαστων για επέμβαση: Η υπόθεση του άρρωστου μωρού που έφτασε στα δικαστήρια

Αίμα ανεμβολίαστων για επέμβαση: Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια

Ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία αρνείται να επιτρέψει να υποβληθεί ο μόλις τεσσάρων μηνών γιος τους σε μια σωτήρια επέμβαση καρδιάς αν χρησιμοποιηθεί αίμα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.  Το τεσσάρων μηνών αγοράκι έχει σοβαρή περίπτωση στένωσης πνευμονικής βαλβίδας. Η μητέρα του λέει πως θέλει να γίνει το ταχύτερο η επέμβαση, αλλά έχει απαιτήσει να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα». Η δικηγόρος της λέει ότι η οικογένεια ανησυχεί για αίμα που περιέχει ίχνη εμβολίων τεχνολογίας mRNA.  Το σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για αίμα από ανεμβολίαστους εθελοντές και τονίζει πως τα εμβόλια δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο. Αύριο, Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο του Όκλαντ θα αποφασίσει εάν θα χορηγήσει στο σύστημα υγείας την προσωρινή κηδεμονία του βρέφους, προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Η υπόθεση και τα προβληματικά επιχειρήματα της οικογένειας αναδεικνύουν τους συνεχιζόμενους κινδύνους της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και των συνωμοσιολογικών αφηγημάτων, επισημαίνουν ειδικοί. Η οικογένεια του μωρού και οι υποστηρικτές τους επιμένουν πως είναι περιττή η επέμβαση της πολιτείας, λόγω της προθυμίας ανεμβολίαστων αιμοδοτών να δώσουν αίμα.  Η μητέρα ανέφερε- μέσω email προς τους New York Times- ότι «ανησυχεί απεγνωσμένα» για την κατάσταση του μωρού και δεν θέλει να αναβληθεί η επέμβαση. Κατηγόρησε το σύστημα υγείας για τις αναβολές, λέγοντας ότι αγνοεί τις ανησυχίες της οικογένειας και ότι προσέφυγε άσκοπα στα δικαστήρια. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το νοσοκομείο και το κέντρο αιμοδοσίας δεν βοηθούν να τον προστατεύσουν από τον κίνδυνο», επισημαίνει η μητέρα.

man wearing medical mask and robe
Η οικογένεια έχει ζητήσει αίμα από 30 ανεμβολίαστους ελεγμένους δότες

Η Σου Γκρέι, η δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε ότι ο φόβος της μητέρας επικεντρώνεται «στην ασφάλεια του αίματος από λήπτες της τεχνολογία mRNA». Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν με αυτή την τεχνολογία. Η οικογένεια έχει ζητήσει αίμα από 30 ανεμβολίαστους ελεγμένους δότες, συμπλήρωσε η δικηγόρος.  Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η οικογένεια έχει δικαίωμα να ζητά αίμα από ανεμβολίαστους είναι ο Γουίνστον Πίτερς, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος New Zealand First, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Τζασίντα Άρντερν.

«Έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι γονείς λένε ότι θέλουν το αίμα για το παιδί τους να είναι από ανεμβολίαστους δότες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και γιατί χάνουμε χρόνο σε ένα δικαστήριο», δήλωσε ο Πίτερς. «Αυτό δεν αφορά το αν είναι κάποιος υπέρ ή κατά του εμβολίου ή είναι αρνητής της επιστήμης. Αφορά την ελευθερία, την αλήθεια και τη συναίνεση έχοντας γνώση όλων των παραμέτρων», συμπλήρωσε.  «Η απόφαση για μια προσφυγή στα δικαστήρια γίνεται πάντα έχοντας κατά νου το συμφέρον του παιδιού και γίνεται έπειτα από εκτενείς συζητήσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συστήματος υγείας του Όκλαντ, Μάικ Σέφερντ.

red vehicle in timelapse photography
Με πληροφορίες από NYT

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις