Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χριστούγεννα και ενεργειακή κρίση: Το παράκαναν με τον φωτισμό κι έλαβαν… απειλητική επιστολή
ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα και ενεργειακή κρίση: Το παράκαναν με τον φωτισμό κι έλαβαν… απειλητική επιστολή

Χριστούγεννα και ενεργειακή κρίση: Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στη Γερμανία επιμένουν ότι δεν θα σβήσουν τα φωτάκια

Ένα ζευγάρι στη βορειοδυτική πόλη Ντέλμενχορστ τη Γερμανίας έλαβε μια απειλητική επιστολή επειδή φωταγώγησε το σπίτι του, το «Σπίτι των Χριστουγέννων» όπως είναι γνωστό, με 60.000 εορταστικά λαμπιόνια. Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ, είπε ότι η επιστολή ήταν ανώνυμη και οι συντάκτες της απείλησαν να καταστρέψουν τις διακοσμήσεις αν δεν σβήσουν τα λαμπιόνια. Στην επιστολή γινόταν αναφορά στη ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. «Σοκαριστήκαμε», είπε η Μπόρχαρτ, τονίζοντας ότι η ίδια και ο σύζυγός της υπέβαλαν μήνυση στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού, όπως τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν είναι γνωστό ποιος έστειλε την επιστολή ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες έξω από το σπίτι.

Το «Σπίτι των Χριστουγέννων» στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας φημίζεται για την έντονη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, την οποία η Μπόρχαρτ χρειάζεται μήνες για να στήσει όπως κάνει κάθε χρόνο την τελευταία 20ετία. Στο σπίτι της δε, συγκεντρώνονται οι ντόπιοι κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τα φωτάκια να αναβοσβήνουν. Η Μαρτίνα Μπόρχαρτ επέμεινε δε, ότι θα κρατήσει τα διακοσμητικά λαμπιόνια αναμμένα. «Δεν θα τους αφήσουμε να μας καταβάλλουν», είπε. Διευκρίνισε ότι συγκεντρώνουν και δωρεές από ανθρώπους που περνάνε και κοιτάζουν τη φωτεινή διακόσμηση. Τα έσοδα που συγκεντρώνει το ζευγάρι από τις πωλήσεις του δημοφιλούς γερμανικού χριστουγεννιάτικου ποτού Glühwein πηγαίνουν στο τοπικό σχολείο τα οποία χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτείται η θεραπευτική ιππασία για παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις