Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκελαούζος ντόπινγκ: Θετικός σε έλεγχο ο μαραθωνοδρόμος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκελαούζος ντόπινγκ: Θετικός σε έλεγχο ο μαραθωνοδρόμος

Γκελαούζος ντόπινγκ: «Είμαι σοκαρισμένος», λέει ο ίδιος

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Γκελαούζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ρέκορντμαν του Αυθεντικού Μαραθωνίου βρέθηκε θετικός στο α’ δείγμα στη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ιταλία, ενώ η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ, ο ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) και ο ίδιος ο αθλητής, λίγη ώρα μετά το βίντεο που ανήρτησε στα social media, στο οποίο δήλωνε άγνοια. Μετά το άνοιγμα του πρώτου δείγματος, ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος ενημερώθηκε πως έχει βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία μέσω e-mail.

Επίσημη ανακοίνωση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα και δεν ολοκληρωθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες. Όμως, ο ίδιος ο αθλητής τοποθετήθηκε επ ‘αυτού και παραδέχτηκε πως έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος δηλώνοντας στο «SDNA»: «Η είδηση αυτή είναι σοκ για μένα. Ήμουν στο χωριό μου για προετοιμασία στο βουνό και είδα πριν λίγες ώρες το e-mail, με το οποίο με ενημέρωναν για το εύρημα. Κατεβαίνω τώρα Αθήνα για να διαπιστώσω επ’ ακριβώς τι έχει συμβεί. Θέλω να λάμψει η αλήθεια, όχι τόσο για μένα όσο για τους δικούς μου ανθρώπους».

Στη συνέχεια και αφού έμαθε τα αποτελέσματα, προχώρησε στην εξής ανάρτηση

«Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας, τα εμπόδια είναι για να τα προσπερνάμε. Συνεχίζουμε δυνατά.» Ο ίδιος, σε βίντεο που δημοσίευσε πριν ενημερωθεί για το θετικό δείγμα ντόπινγκ, ανέφερε: «Καλησπέρα σε όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα, σκεφτείτε, από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά, δεν ασχολούμαι».

Από ‘δω και πέρα, θα εξεταστεί και το β’ δείγμα και αν προκύψει κι αυτό θετικό τότε ο ΕΟΚΑΝ, αφού ακολουθήσουν και όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και την ποινή που προβλέπεται. Να τονιστεί πως σε αντίθεση με το παρελθόν, οι ομοσπονδίες δεν ανακοινώνουν πλέον τα θετικά δείγματα, αλλά ο ΕΟΚΑΝ όταν ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος έχει ρεκόρ στον μαραθώνιο 2:14.44 από τον μαραθώνιο της Βαλένθια το 2020, επίδοση που είναι η 6η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος έχει και το ρεκόρ διαδρομής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 2:16.49

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις