Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Το αγόρι μέσα στο κουτί”: Eξιχνίασαν την δολοφονία μετά από 65 χρόνια
ΚΟΣΜΟΣ

“Το αγόρι μέσα στο κουτί”: Eξιχνίασαν την δολοφονία μετά από 65 χρόνια

"Το αγόρι μέσα στο κουτί": Μετά από 65 χρόνια, η αστυνομία των ΗΠΑ κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα που είχε γίνει γνωστό ως «The Boy in the Box»

Το αγόρι έχει πλέον όνομα και θα μπορούσαν να ασκηθούν διώξεις για τη δολοφονία του. Η είδηση προκάλεσε συγκίνηση στους εργαζομένους του νεκροταφείου στο Ivy Hill, που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν τον τάφο του άγνωστου αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο σε πολύ τρυφερή ηλικία. «Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Το να υπάρχει ένα όνομα γραμμένο στην ταφόπλακά του είναι πολύ συμαντικό», είπε ο Drysdale, γραμματέας νεκροταφείου και ταμίας στο Ivy Hill. «Μακάρι οι αστυνομικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα που πλέον δεν είναι στην ζωή να ήταν ακόμα εδώ για να δουν αυτή την εξέλιξη».

Ο Drysdale ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο νεκροταφείο το 1998 όταν τα λείψανα του παιδιού μεταφέρθηκαν στο Ivy Hill από το Potter’s Field. Σύμφωνα με όσα δηλώνει, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η αστυνομία μπόρεσε να βρει το όνομα του μικρού αγοριού που δολοφονήθηκε πριν 65 χρόνια.Η σορός του παιδιού, εκτιμώμενης ηλικίας 4 με 6 ετών, είχε βρεθεί κατά μήκος της οδού Susquehanna σε μια αυτοσχέδια κούνια τον Φεβρουάριο του 1957 και το αγόρι έγινε γνωστό ως «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».

Ποια ήταν η αιτία θανάτου

«Ως αιτία του θανάτου αναφέρεται το τραύμα αμβλείας δύναμης», ανέφεραν τότε οι αστυνομικοί μετά την νεκροψία, ενώ όπως είχε γραφτεί το άτυχο παιδί ήταν καθαρό και ​​περιποιημένο.Η έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητάς του δεν σταμάτησε ποτέ. Το 2019, η αστυνομία προχώρησε σε εκταφή του αγοριού, για να λάβει δείγμα DNA.Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτό το ​​DNA και πληροφορίες που ελήφθησαν από βάσεις δεδομένων γενεαλογίας για να εντοπίσουν μέλη της οικογένειας. Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας αναμένεται κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την ταυτότητα του παιδιού την επόμενη εβδομάδα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις