Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία αεροδρόμιο: Εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα προκαλεί τρόμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία αεροδρόμιο: Εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα προκαλεί τρόμο

Ουκρανία αεροδρόμιο: «Εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα στο αεροδρόμιο»

Πληθαίνουν τα σενάρια για νέες επιθέσεις στην Ουκρανία, μετά την δημοσίευση εικόνων από το αεροδρόμιο Engels-2 στην περιοχή Saratov της Ρωσίας, όπου φαίνεται να συγκεντρώνονται ρωσικά βομβαρδιστικά. Περίπου δύο δωδεκάδες βομβαρδιστικά Tu-95 και T-160 διακρίνονται σε δορυφορική εικόνα και αναλυτές εκτιμούν πως πιθανότατα ετοιμάζεται να κάνει άλλη μια μαζική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία. Το Spiegel παρουσίασε δορυφορικές εικόνες που παρέχονται από τις εταιρείες Maxar Technologies και Planet Labs. Οι εικόνες που ελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 20 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95 στο έδαφος του αεροδρομίου Engels-2. Είναι αυτά τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφανείας cruise κατά τη διάρκεια μαζικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Οι ειδικοί αναλυτές που εξέτασαν τις δορυφορικές εικόνες σημείωσαν εξαιρετικά υψηλή δραστηριότητα στο αεροδρόμιο. «Το προσωπικό εδάφους είναι προφανώς πολύ δραστήριο, βυτιοφόρα καυσίμων είναι σταθμευμένα δίπλα σε βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, πολλά μεγάλα κιβώτια με πυρομαχικά, οχήματα και υλικά επισκευής είναι ορατά’, ανέφερε ο ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής Arda Mevlutoglu, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επέστησε επίσης την προσοχή στον μεγάλο αριθμό μεταφορικών αεροσκαφών που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο. Ο ειδικός πιστεύει ότι είχαν παραδώσει πυραύλους για τα βομβαρδιστικά.

Το Engels-2 είναι μια αεροπορική βάση των ρωσικών διαστημικών δυνάμεων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Engels, στην περιφέρεια Saratov της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το μοναδικό στη Ρωσία όπου εδρεύουν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160. Την τελευταία φορά, η Ρωσία πραγματοποίησε μαζική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία στις 23 Νοεμβρίου. Οι στόχοι ήταν παραδοσιακά εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών.

Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

Και σαν να μην έφτανε αυτό πριν από λίγη ώρα σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, εκτός από την Κριμαία. Αυτό αποδεικνύεται από τον χάρτη των αεροπορικών ειδοποιήσεων.

Το τηλεγραφικό κανάλι «Belarusian Guyun» γράφει για την απογείωση δύο ρωσικών αεροσκαφών MiG-31K στο αεροδρόμιο της Λευκορωσίας «Machulishchi».

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τέτοια αεροσκάφη:

MiG-31K VKS RF με αριθμό ουράς RF-92462

MiG-31K VKS RF με αριθμό ουράς RF-92339

Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν στις 14:12 και στις 14:25 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης, αυτά τα αεροσκάφη πετούν από τη Λευκορωσία στη Ρωσική Ομοσπονδία στο αεροδρόμιο Savasleyka στην περιοχή Nizhny Novgorod της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις