Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια κακοκαιρία ”Άριελ”: Πλημμύρες και εγκλωβισμοί οχημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια κακοκαιρία ”Άριελ”: Πλημμύρες και εγκλωβισμοί οχημάτων

Εύβοια κακοκαιρία ''Άριελ": Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές της Εύβοιας, το βράδυ της Τρίτης (30/11).

Η καταρρακτώδη και συνεχή για πολύ ώρα βροχή δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό Οξύλιθος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr. Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλώσουν τα φρεάτια, ενώ παράλληλα σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων ξεχείλισαν από τους μεγάλους όγκους βροχής και έτσι έκλεισαν οι δρόμοι.

Τοιχία κατέρρευσαν κλείνοντας δρόμους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς καθώς, φερτά υλικά βγήκαν στο οδόστρωμα κάνοντας επικίνδυνους τους δρόμους. Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο του χωριού προκειμένου να απεγκλωβιστούν από το τοιχίο που κατέρρευσε τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα. Σήμερα (1/12) αναμένεται η Πολιτική Προστασία του δήμου προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Η κακοκαιρία πλημμύρισε δρόμους στην Κύμη

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11) η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της με ισχυρές βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στην Κύμη. «Πολύ βροχή άνοιξαν οι ουρανοί. Ούτε σήμα δεν είχαμε στα δορυφορικά κανάλια από την ένταση της βροχής», λένε οι κάτοικοι στο evima.gr.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις